avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aplicarea dispozitiilor art.336
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aplicarea dispozitiilor art.336

Buna ziua!
In situatia data: am o recidiva pe baza legii privind traficul de droguri, mai precis o condamnare de 1 an 5 luni cu suspendare, iar acum, fiind in perioada de proba, nu am acordat prioritate de trecere, iar la tesul substantelor psihoactive am iesit pozitiv la cannabis, (Tin sa mentionez ca nu am consumat timp de cel putin 6 ore, iar procesul se va judeca la tribunalul brasov, daca are vreo importanta). Intrebarea este daca sunt sanse de a ramane in libertare si daca da, care ar fi acestea?
Cel mai recent răspuns: Popika1988 , utilizator 18:51, 24 Ianuarie 2020
Doar in cazul achitarii sau condamnarii la amenda penala, scapati fara puscarie.
Da, variantele juridice sunt foarte complicate in ceea ce priveste situatia dvs. legală.
Va multumesc pentru raspuns si timpul acordat.
Aveti idee care sunt sansele pentru o amenda penala? Avand in vedere ca nu am comis accident sau vreo situatie asemanatoare
Șansele depind de mai multe lucruri.
Ceea ce contează însă enorm este pledoaria avocatului deoarece plecati cu șansa a doua la proces.
In ceea ce peiveste recidiva: hotararea prin care am fost condamnat a ramas definitiva la data de 16.11.2016: “ ... suspenda sub supraveghere executarea pedepsei principale si pedepsei accesorii pe durata unui termen de 3 ani“. Este posibil, ca in cazul in care voi primi o noua condamnare sa nu se mai ia in considerare cea anterioara, fiindca ai trecut cei 3 ani? Va multumesc anticipat pentru raspuns! Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)
Inchisoare - detinere cannabis TilviuSiberiu TilviuSiberiu O persoana condamnata definitiv la 1 an inchisoare cu suspendare este gasita cu o cantitate de 0.5 grame de canabis asupra sa, inainte de terminarea perioadei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am consumat cannabis cu o seara inainte, iar ... AdrianMZR AdrianMZR Buna ziua, daca am consumat cannabis cu o seara inainte, iar a doua zi, seara, sunt testat in trafic cu drug-testul, mentionez ca nu merg sub influenta, ... (vezi toată discuția)