avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate plata credit auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate plata credit auto

Buna ziua . Acum 1 an de zile am achizitionat un autoturism printr-un credit auto pe 10 ani , iar plata ratei lunare catre banca s-a facut intotdeaua la timp . Ce mi se poate intampla in cazul in care ajung in imposibilitate de plata ? Am citit contractul dar nu-mi este totul foarte clar . Valoare autoturismului a fost de 32.000 RON , iar pana acum am achitat 12 rate a cate 630 RON ( total 7560 RON ) . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:51, 10 Decembrie 2009
In cazul in care nu platiti doua rate consecutive ( sau mai multe, depinde de contract, dar de obicei 2), banca va proceda la initierea procedurii executarii silite. Prima data va someaza sa platiti, vi se da un termen, dupa care, in caz de neplata, se trece la executare, care poate fi reprezentata prin poprire ( vi se opreste din salariu o suma lunara pana la congruenta cu datoria respectiva) sau se pune sechestru pe masina, pe care o vor vinde prin licitatie. Daca in urma licitatiei nu se indestuleaza banca ( suma cu care se vinde masina nu acopera datoria), va vor urmari si alte bunuri. Daca suma cu care se vinde masina acopera datoria si mai raman bani, acestia va revin dvs.

Daca dvs. considerati ca nu mai puteti plati rata, mergeti la banca si solicitati o esalonare a ratelor, pt a le micsora si a mari perioada de creditare, nu se aproba intotdeauna, dar merita incercat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de plata credit auto Furis George Furis George Buna ziua . Acum 1 an de zile am achizitionat un autoturism printr-un credit auto pe 10 ani , iar plata ratei lunare catre banca s-a facut intotdeaua la timp . ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare auto maggia87 maggia87 Buna ziua! Am un credit cu ipoteca, pe 20 de ani, la care nu mai pot plati rata. Am o intarziere de 75 de zile...si saptamana viitoare cei de la banca mi-au ... (vezi toată discuția)
Credit fara ipoteca cu imposibilitate de plata kittysor kittysor Buna ziua, Parintii mei au facut un credit fara ipoteca pentru o suma de 15.000 E. Intre timp lucrurile s-am schimbat (crestera E, micsorare ... (vezi toată discuția)