avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cota parte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cota parte mostenire

Buna ziua ! Exista situatia urmatoare: 5 mostenitori directi + sotia si copiii celui de al 6-lea mostenitor (decedat).S-a facut succesiunea, cadastrarea si intabularea mostenirii(teren+case batranesti).Dorim vanzarea si in acest scop am mandatat toti mostenitorii pe una din surori sa se ocupe de aceasta.Insa, noi toti fratii suntem in varsta, dispersati prin tara, si pentru ca nu reusim sa vindem si ne este teama de decesul a inca unuia din noi (si deci probleme ulterioare cu nepotii...- abia am finalizat procesul cu unul din copiii fratelui decedat care se opunea vanzarii..., deci timp si f.multi bani pierduti..) , as dori sa stiu daca unul sau toti mostenitorii ar putea sa isi vanda cota parte indiviza (stabilita deja in instanta) unuia din frati dar cu conditia platii la vanzarea mostenirii ( ptr.ca altfel nu putem ..).Aceasta ptr.ca in cazul decesului unui frate/sora sa primeasca mostenitorii lui partea cuvenita, conf.cotei parti, din vanzarea mostenirii atunci cand se va realiza..., precum si de a preveni anularea /reinoirea procurii date pt.vanzare. Unii din mostenitori (nepoti) sunt stabiliti in afara tarii.., mai greu se poate gestiona situatia prezenta, cu 9 mostenitori, fiecare cu pretentia lui ref.la pretul de vanzare... Care este solutia juridica cea mai buna in acest caz si ce costuri ar implica ? Multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:27, 24 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
DA, se poate.
Mergeti la notar si aratati conditiile vanzarii si care va fi momentul platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire, curatela eunarcis eunarcis Tatal meu a decedat acum 20 de ani,mama si fratele meu anul acesta.Am ramas doua surori si doi nepoti ai fratelui meu minori.Cumnata mea are drept de ... (vezi toată discuția)
Rog sfat pm pm Tatal meu a decedat de 20 de ani. Mama este in viata. Fratele meu a decedat acum 6 ani, lasand trei copiii. Eu si fratele meu convenisem sa nu deschidem ... (vezi toată discuția)
Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)