avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce trebuie sa fac sa trec de la pensia de invaliditate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce trebuie sa fac sa trec de la pensia de invaliditate de gradul II la pensia de serviciu anticipata ? ?

Ma numesc Laurentiu V., am o intrebare la care multe persoane care ar trebui sa-mi raspunda, nu au un raspuns , ma refer la cei care lucreaza la cadre la unitatea militara la care am lucrat. Am lucrat in Jandarmerie din aprilie 1991, pana in ianuarie 1994 ca sergent angajat, apoi am facut scoala de subofiteri, iar din iulie 1994 pana in septembrie 2011 am fost subofiter la aceeasi institutie, cand am fost pensionat pe caz de boala cu invaliditate de gradul II. Am incercat sa trec de la pensia de invaliditate la pensia militara pentru limita de varsta dar esec total. Mentionez ca la data trecerii in rezerva, conform deciziei aveam : 21 ani, 7 luni, 16 zile vechime in serviciu, vechime in munca 3 ani, 1 luna, 11 zile, spor vechime in conditii deosebite 1 an, spor vechime conditii speciale 7 ani, 6 luni , TOTAL VECHIME 33 ani,2 luni,27 zile - din care efectiv ca militar 21 ani, 7 luni si 16 zile. Vechime in conditii de munca pentru care se acorda spor : conditii deosebite 3ani, 2 luni si 19 zile,conditii speciale - 15 ani, 10 luni si 4 zile. Mentionez ca varsta mea este de 51 ani si 11 luni. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac sa trec de la pensia de invaliditate la pensia de serviciu -anticipata ?
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2020
laurfoca, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta mona78_bz mona78_bz Buna ziua! As dori sa stiu si eu sa stiu la cati ani ma pot pensiona pentru limita de varsta , avand o vechime totala in munca de 21 ani 10 luni si 9 zile , ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona radianachim radianachim am o vechime de 24ani,11luni si 7 zile,am lucrat 20 de ani in conditii speciale si mi-sa acordat 10 ani de grupa,deci cumulat am 34ani 11 luni si 7 zile ... (vezi toată discuția)
Pensie militara silviulica silviulica In data de 16.09.2009 am fost declarat inapt serviciul in politie si incadrat in gradul III de invaliditate iar in decizia medicala se specifica ca boala ... (vezi toată discuția)