Buna ziua!
As dori sa stiu si eu sa stiu la cati ani ma pot pensiona pentru limita de varsta , avand o vechime totala in munca de 21 ani 10 luni si 9 zile , din care 16 ani 8 luni si 25 zile conditii deosebite ca si militar , iar restul de 4 ani in viata civila , 3 ani 7 luni grupa II , in prezent fiind pensionata cu pensie de invaliditate gr.III
In decizia de pensionare la rubrica : Total stagiu de cotizare realizat = 30 ani , 10 luni si 10 zile
Va multumesc
Doamna, nu sunt clare stagiile. Daca vechimea totala in munca este de 21 de ani si 10 luni, nu inteleg de ce in decizia de pensie este trecut un total stagiu de cotizare realizat de 30 de ani si 10 luni.
Dintr-o postare mai veche a dvs. am inteles ca drepturile de pensie s-au deschis in sistemul militar, asa ca o sa am in vedere stagiul trecut in decizia de pensie. De la pensie de invaliditate veti trece la pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 52 de ani (varsta standard de pensionare de 60 de ani se reduce cu 8 ani pentru perioada lucrata in conditii deosebite).
Varsta pensionare
gaben59
Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din ... (vezi toată discuția)