avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Buna ziua!
As dori sa stiu si eu sa stiu la cati ani ma pot pensiona pentru limita de varsta , avand o vechime totala in munca de 21 ani 10 luni si 9 zile , din care 16 ani 8 luni si 25 zile conditii deosebite ca si militar , iar restul de 4 ani in viata civila , 3 ani 7 luni grupa II , in prezent fiind pensionata cu pensie de invaliditate gr.III
In decizia de pensionare la rubrica : Total stagiu de cotizare realizat = 30 ani , 10 luni si 10 zile
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:04, 22 Martie 2011
Imi cer scuze , am uitat sa va trec data de nastere 12.06.1970
Doamna, nu sunt clare stagiile. Daca vechimea totala in munca este de 21 de ani si 10 luni, nu inteleg de ce in decizia de pensie este trecut un total stagiu de cotizare realizat de 30 de ani si 10 luni.

Dintr-o postare mai veche a dvs. am inteles ca drepturile de pensie s-au deschis in sistemul militar, asa ca o sa am in vedere stagiul trecut in decizia de pensie. De la pensie de invaliditate veti trece la pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 52 de ani (varsta standard de pensionare de 60 de ani se reduce cu 8 ani pentru perioada lucrata in conditii deosebite).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare asandulescu asandulescu Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care ar fi varsta la care pot sa ma pensionez tinand cont de Legea 380/24.12.2013 referitor la grupa 1 de munca.Datele mele ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare gaben59 gaben59 Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din ... (vezi toată discuția)