Buna ziua,
In data de 17.09.2009 am semnat un antecontract pentru achizitionarea unei locuinte noi prin programul "Prima Casa". Pretul apartamentului stipulat si in antecontract este de 60 000 euro (nu se specifica daca este inclus sau nu TVA-ul). La semnarea antecontractului am achitat 5% din valoarea locuintei (3000 euro), urmand sa obtinem de la banca suma maxima prin acest program: 57 000 euro. Toate bune si frumoase.
Datorita intarzierii unor acte (mentionam ca am asteptat dupa actele proprietarului), suntem nevoiti sa prelungim antecontractul care expira la 15 decembrie a.c. Agentia care vinde apartamentul ne-a spus ca daca vom prelungi finalizarea tranzactiei pana anul viitor (2010) si nu vom reusi sa incheiem acum (acest an) contractul de vanzare-cumparare, la anul va trebui sa suportam noi (ca si cumparatori), cota de 5 % TVA.
Am ramas efectiv cu gura cascata, in conditiile in care noi nu am stiut niciodata ca trebuie sa dam aceasta suma daca nu incheiem anul acesta.
Va rog sa ne lamuriti si pe noi daca este de datoria noastra sa dam acesti bani si daca acesti oameni (agentia si proprietarul) ne pot constrange sa facem acest lucru. Ne gandeam ca exista posibilitatea ca acestia sa adauge vreo clauza la prelungirea antecontractului iar noi nu stim cum sa ne aparam drepturile iar posibilitatea ca noi sa mai suportam aceasta suma nu exista pentru ca nu am luat niciodata in calcul aceasta cheltuiala. Consideram ca se face un abuz si presiune in ceea ce ne priveste si nu stim cum sa ne aparam. Va rugam sa ne sfatuiti ce ar trebui sa facem.
Va multumesc anticipat,
~ final discuție ~