avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii

sotia mea este pensionara ,in pensie anticipata cu o vechime in campul muncii de 28ani10luni ,cu o penalizare de 130 ron ;intrebarea mea:la iesirea in pensie la limita de varsta penalizarea dispare total sau partial ?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 8 Decembrie 2009
1. Diminuarea este eliminata in totalitate.
2. La data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, in conformitate cu prevederile art. 42 din L19/2000, pensia anticipata partiala devine pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 50 alin. (2) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de fac ultate ca vechime in munca in caz de pensionare anticipata Catalina14 Catalina14 In caz ca ma pensionez anticipat , beneficiez de calcularea anilor de facultate ca vechime la calcularea pensiei ? In caz ca nu , dupa ce implinesc varsta se ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial corina_g corina_g cat este stagiul de cotizare pentru a iesi la pensie anticipata partial? (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)