avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prenatalul
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prenatalul

Angajatorul refuză să îmi plătească perioada de prenatal pe motiv ca nu și-a primit banii la rândul său..și ca nu o va face pana atunci..au trecut deja 4luni..
Ce sa fac în situația aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 27 Ianuarie 2020
Conform legii cei care pot trage la raspundere angajatorul sunt cei de la casa de asigurari. Mergeti si faceti sesizare catre ei .
Legislatia care prevede acest lucru este OUG 158/2005 Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzãtoare se fac de cãtre organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurãri de sãnãtate.
De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Bea.n Bea.n Ce pot sa fac daca firma la care lucrez...refuza sa plateasca prenatalul?sunt obligata sa astept banii de la Cnas..cine poate sa traiasca fara venit? (vezi toată discuția)
Concediu Predoi oana Predoi oana sunt insarcinata in 8 Luni. Am intrat in concediu medical la 6luni jumate dupa prenatal. Angajatorul refuza sa imi plateasca atat madicalul cat si prenatalul. ... (vezi toată discuția)
Bani prenatal ligiailoaie@icloud.com ligiailoaie@icloud.com am si eu o problema sunt in concediu prenatal si înca nu am primit nici un ban de la locul de munca ... ce as putea face ? ei sunt obligați sa ma ... (vezi toată discuția)