avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Fiica mea lucreaza la un magazin care are program si in week-end. Duminica fiind tura ei, nu s-a putut duce la serviciu, fiind bolnava. A anuntat-o pe managera ei , specificand ca va aduce concediu medical, insa aceasta a replicat ca nu i se va inregistra concediul medical, si va trebui sa recupereze orele lipsa. Intrebarea mea este: pentru inregistrarea acelui concediu medical, trebuie sa fie specificata o clauza in contractul de munca referitoare la zile libere si zile lucratoare?
Cel mai recent răspuns: cordosa , utilizator 09:33, 27 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Nu putem alege cand ne imbolnavim asa cum nici nu putem fii bolnavi doar in perioada serviciului ( de Luni pana Vineri-sau ce program are fiecare...) asa ca o poate ruga pe dna managera sa citeasca legislatia sau sa intrebe un jurist ce scrie in ea legat de acest lucru-plata conecediilor. medicale.
Fiica dvs, sa depuna concediul la magazin si, daca nu doresc sa l inregistreze sa le spuna ca o sa depuna o sesizare la Casa de Sanatate.
De cate luni lucreaza?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Multumesc!
Lucreaza de 8 luni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zilele de concediou medical nu se recupereaza.

cordosa a scris:

Lucreaza de 8 luni.

Atunci indeplineste si stagiul minim de cotizare asa ca...sa depuna concediul si, daca nu l primesc si nu doresc sa citeasca legislatia ce reglementeaza plata acestor concedii, sa depuna o sesizare la Casa de sanatate.

Alte discuții în legătură

Concediu medical in week-end amdbuc amdbuc Buna, Eu lucrez intr-o companie unde se lucreaza in week-end si am avut concediu medical de vineri pana luni ( 4 zile, dupa cum scria pe document). La ... (vezi toată discuția)
Buna seara, lucrez la o companie unde se lucreaza tot timpul ... Rzv14 Rzv14 Buna seara, Lucrez la o companie unde se lucreaza tot timpul anului ( weekend-uri si toate zilele legale de sarbatoare ). Mentionez ca totul este stipulat ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ana_strengaritza ana_strengaritza am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)