Fiica mea lucreaza la un magazin care are program si in week-end. Duminica fiind tura ei, nu s-a putut duce la serviciu, fiind bolnava. A anuntat-o pe managera ei , specificand ca va aduce concediu medical, insa aceasta a replicat ca nu i se va inregistra concediul medical, si va trebui sa recupereze orele lipsa. Intrebarea mea este: pentru inregistrarea acelui concediu medical, trebuie sa fie specificata o clauza in contractul de munca referitoare la zile libere si zile lucratoare?
Buna ziua,
Nu putem alege cand ne imbolnavim asa cum nici nu putem fii bolnavi doar in perioada serviciului ( de Luni pana Vineri-sau ce program are fiecare...) asa ca o poate ruga pe dna managera sa citeasca legislatia sau sa intrebe un jurist ce scrie in ea legat de acest lucru-plata conecediilor. medicale.
Fiica dvs, sa depuna concediul la magazin si, daca nu doresc sa l inregistreze sa le spuna ca o sa depuna o sesizare la Casa de Sanatate.
De cate luni lucreaza?
Atunci indeplineste si stagiul minim de cotizare asa ca...sa depuna concediul si, daca nu l primesc si nu doresc sa citeasca legislatia ce reglementeaza plata acestor concedii, sa depuna o sesizare la Casa de sanatate.
Codul muncii
ana_strengaritza
am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)