avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU MINORI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU MINORI

Din luna februarue 2008 am deschis actiune de divort.Sotul impreuna cu minorul a parasit tara, stabilindu-se in Italia.De atunci se judeca dosarul meu.Oficial ancheta sociala din Italia nu a ajuns la Judecatorie dar am depus copii dupa aceasta si alte inscrisuri pe care care le solicita instanta.Sotul este reprezentat de avocat, dar acesta la un termen depune cerere de amanare pe motive de sanatate si la unul nu se prezinta.La ultima infatisare judecatoarea a spus ca se amana pentru: "Lipsa parat si lipsa de procedura cu autoritatea tutelara".Nu am avocat si nu stiu cum sa mai procedez.Acum termenele de judecata sunt de 2 ori pe luna.Ce pot sa fac pentru a se pronunta hotararea?
Cel mai recent răspuns: ALLYA75 , utilizator 09:39, 4 Februarie 2010
Mitivele de amanare invocate de instanta sunt corecte si strict procedurale,deci amanarea acordata este corecta.
Pe de alta parte,instanta,are dreptul sa amane cauza pana la sosirea pe cale oficiala a anchetei sociale,daca,continutul acesteia va fi contestat de aparatorul sotului sau daca are anumite suspiciuni cu privire la acesta(continut).
Cel mai bine,daca aveti psibilitati financiare,ar fi sa va angajati si dvs.un avocat,cheltuielile ocazionate de proces,urmand a va fi restituite in cazul castigarii acestuia sau compensate in cazul gasirii unei culpe comune in desfacerea casatoriei.
Procesul trebuie sa isi urmeze cursul in conditiile prevazute de codul de procedura civila si nu poate fi pronuntata o hotarare judecatoresca cu incalcarea legii,aceasta urmand a fi reformata de instanta superioara in grad jurisdictional,in cazul unei astfel de situatii ,nedorite
In vara sotul a venit din Italia si mi-a tramsmis ancheta pe care autoritatile din Italia au trimis-o si in Romania, pe care am tradus-o, am legalizat-o si am depus-o la dosar?Am si dovada ca aceasta a fost primita la Judecatorie cu semnatura de primire a unui functionar.Nu inteleg cat trebuie sa mai astept?Sotul meu m-a parasit si acum are si un alt copil, vreau si eu sa am dreptul la o viata normala.Va multumesc.
In mod normal actele oficiale se transmit intre organele sau institutiile oficiale,nu prin intermediul(mijlocirea) unor persoane fizice.La aceasta ma refeream.In cazul in care instanta are in vedere ancheta sociala astfel cum a fost depusa si nu este contestat nici continutul acesteia, de catre avocatul sotului,este OK.
Totusi actele oficiale au circuitul despre care v-am explicat,corespondenta dintre acestea fiind nemijlocita.
Indiferent,cat de "nerabdatoare" ar fi partile pentru a se solutiona cat mai urgent o pricina,instanta este obligata sa respecte legea.Problema pe care v-am expus-o este la latitudinea instantei.
Celalate probleme nu conteaza,daca este vorba despre respectarea legii(nici "graba" dvs.,nici faptul ca ati dori ca lucrurile sa decurga altfel).
Pe de alta parte,orice ilegalitate a instantei,v-ar fi defarabila,intrucat,astfel cum v-am explicat o hotarare ilegala este reformabila,iar aceasta situatie ar insemna inclusiv timp suplimentar prin salile tribunalelor.
Revin asupra recomandarii anterioare,asupra angajarii unui avocat.
Va multumesc pentru raspuns.Doresc sa precizez ca am facut referire la confirmarea de primire de catre judecatorie a anchetei sociale transmise de autoritatile italiene.In acest sens am copie eliberata de autoritatile straine cu numele si semnatura functionarului care a primit actele.Teoretic acestea sunt la judecatorie dar nu au fost depuse la dosar.La un termen doamna judecatoare mi-a spus ca nu contesta cele spuse de mine dar ca aceste inscrisuri nu sunt pe masa dumneaei.Nu mi-am luat aparator in speranta ca procesul se va termina repede.Si pentru ca despartirea in fapt s-a consumat in anul 2004 si tot de atunci minorul locuiste impreuna cu tatal sau, am fost de acord ca incredintarea sa-i fie facuta tatalui.
Pe 14 decembrie am avut un nou proces la care avocata nu s-a prezentat, iar instanta a solutionat cazul: "Respinge ca nesustinuta cererea" si se asteapta pronuntarea.Mentionez ca au fost doua dosare cu aceeasi cauza: eu am deschis actiunea in februarie 2008 iar sotul la trei saptamani a depus si el cerere de desfacere a casatoriei.Cele doua dosare s-au cumulat si de comun acord s-a judecat cauza mea.In noiembrie 2008 neprezentandu-ma la un termen avocata paratului a solicitat judecarea dosarului clientului si incheiere pt al meu ca " fiind nesustinuta cererea", astfel ca din reclamanta am devenit parata.Acum ce se va intampla?Se va desface casatoria sau se reia dosarul meu?In cat timp voi primi comunicarea?

Alte discuții în legătură

Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala intr-un proces de divort fara copii Elena_76 Elena_76 Buna seara! Am urmatoarea situatie: am un amic care este in proces de divort, ea nefiind deacord cu divortul. Avocata ei a solicitat efectuarea unei anchete ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in franta, ancheta sociala mfablueeyes2 mfablueeyes2 Bună ziua sunt in divort cu sotul si el nu are pretentii la copil. Copilul are 14 ani si doreste sa rămână cu mine adică cu mama. Judecătorul a spus ca ... (vezi toată discuția)