avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor in Franta, ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor in Franta, ancheta sociala

Bună ziua sunt in divort cu sotul si el nu are pretentii la copil. Copilul are 14 ani si doreste sa rămână cu mine adică cu mama. Judecătorul a spus ca trebuie facuta anchetă socială. Nimic de spus a trimis tribunalul din brăila o cerere de ancheta la tribunalul din franta in zona unde locuiesc acum cu copilul dar acolo nu sa primit nimic si in plus au spus ca ei nu fac asa ceva mai ales ca nu sunt pretentii din partea celuilalt parinte si in plus noi oricând putem să venim in tara . Pe scurt a spus ca nu tine de ei. In schimb tribunalul din brăila a amânat decizia divortului ca sa vina întâi decizia anchetei sociale. Intrebarea este unde pot sa ma duc pt această ancheta socială avand in vedere ca tribunalul din brăila asteapta această anchetă care nu va veni niciodata. Asta înseamnă că nu voi divorta . Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: mfablueeyes2 , utilizator 11:24, 24 Septembrie 2014
Daca va înțelegeti cu privire la toate aspectele, puteți sa mergeți la un notar ptr desfacerea căsătoriei.
Ei nu fac asa ceva pentru ca nu s-a primit nimic, altfel fac. Am facut anchete sociale in Franta, insa trebuie musai primite actele de la Judecatorul de caz din Romania. Franta a semnat tratate, exista autoritate centrala care retrimite actele, trebuie, daca aveti avocat, sa verifice unde pe drum s-a impotmolit cererea judecatorului.
Nu este cazul ca nu vrea el să se deplaseze....
Si unde pot afla care este aceasta autoritate centrala ca avocata spune ca nu e treaba ei poate sa trimis unde nu trebuia actele ......unde trebuiesc trimise
Dacă el nu vrea copilul se mai face anchetă socială....
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Da, se face. Dv. verificati intai la autoritatea din Romania daca s-a trimis cererea. Ministerul de Justitie. E dificil de obtinut informatia, e drept.
Treaba avocatului e cat v-ati inteles sa fie... daca v-ati inteles sa se ocupe de tot, atunci e tot treaba lui. Daca v-ati inteles doar de instanta, atunci e doar la instanta.
Va mai puteti interesa in Franta, din ce retin e tot Ministerul Justitiei care apoi trimite catre autoritatile locale. Oricum, drumul anchetei e lung.
[ link extern ]
Mai pot schimba avocatul în timpul procesului ? Daca da , atunci trebuie sa o iau de la capăt sau se continuă de unde am ramas?

Alte discuții în legătură

Comisie strainatate autoritate tutelara Kiwi Kiwi Buna ziua! Sunt cetatean roman, rezident spaniol cu domiciliul in Spania. In prezent am un proces, in Romania, de divort cu minor in urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Am nevoie sa mi se faca ancheta sociala in spania.cui ma adresez? ContSters128050 ContSters128050 Sunt in proces pt custodia unui minor in varsta de 5 ani care,in prezent este in grija tatalui,in Romania.Am inceput procesul in urma cu aproape un an,timp in ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala an germania 25252912 25252912 Am divortat an urma cu doi ani jumate avand la misloc un copil an varsta de 10 ani care dupa divort avem custodie comuna cu domiciliu la mine(mama) cu ... (vezi toată discuția)