avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie sa mi se faca ancheta sociala in Spania.Cui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie sa mi se faca ancheta sociala in Spania.Cui ma adresez?

Sunt in proces pt custodia unui minor in varsta de 5 ani care,in prezent este in grija tatalui,in Romania.Am inceput procesul in urma cu aproape un an,timp in care tatalui,i s-a intocmit ancheta sociala iar mie,nu.De mai bine de o luna s-a pronuntat divortul dar,despre incredintarea copilului,inca nu am aflat nimic.Am solicitat ancheta sociala la domiciliul actual si am fost asigurata ca aceasta se va intocmi dar pana acum,nimeni nu a luat legatura cu mine.In tot acest timp,tatal mi-a interzis sa iau legatura cu copilul,astfel incat a trecut 1 an de cand nu mi-am vazut copilul si nu i-am vorbit.Am consultat avocatul care ma reprezinta si mi-a spus ca,datorita faptului ca nu s-a pronuntat inca sentinta si copilul nu este incredintat niciunuia dintre noi,amandoi avem drepturi egale asupra lui.Dar,in cazul in care tatal refuza sa ma primeasca in locuinta lui pt a-mi vedea copilul,nu pot sa fac nimic,doar sa astept hotararea judecatoreasca.Am sa astept.Si pana atunci eu ce fac?Sa astept sa ma uite si copilul?Nu stiu la ce usi trebuie sa bat?Nu stiu cui sa ma adresez pt a mi se face ancheta sociala ,pt a se incheia procesul.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters128050 , utilizator 14:48, 22 Martie 2010
Solicitati o adresa oficiala din partea Judecatoriei pe rolul careia se afla dosarul privind incredintarea minorului, catre institutia abilitata sa faca ancheta sociala in Spania (daca aveti resedinta, trebuie sa cunoasteti sau daca nu consultati un avocat spaniol). Ca urmare a adresei, Autoritatea Tutelara din Spania, va intocmi un referat de ancheta sociala. Dumneavoastra il traduceti in limba romana si il depuneti la dosarul de incredintare.
Sfatul meu este sa faceti imediat plangere penala impotriva tatalui pentru refuzul de a va lasa sa vedeti copilul! Situatia se va schimba imediat , va asigur de acest lucru! Avocatul ar fi trebuit sa va spuna acest lucru! :hammer:
Ancheta sociala in alta tara se face de catre autoritatea tutelara din acea tara.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
V-as raspunde concret cu draga inima, insa iata mai sus spuneti ca s-a pronuntat divortul, asta inseamna ca s-a pronunta deja o hotarare si evident instanta s-a pronuntat deja si la incredinatrea minoruluia apoi mai jos spuneti ca avocatul va spune ca ca nu s-a pronuntat sentinta.In principiu ancheta sociala in cazul dvs se solicita de catre avocat prin intermediul instantei de judecata care trimite pe cale oficiala o adresa si solicita efectuarea anchetei autoritatii tutelare de acolo si trimiterea anchetei sociale.Nu trebuie sa bateti la nici macar o usa, aveti avocat.Trebuia promovata in prealabil o ordonanata presedentiala de incredintare minor, ordonanta care are caracter temporar pana la solutionarea hotararii de divort.
Pentru efectuarea anchetei sociale la domiciliul dvs din Spania, va trebui sa solicitati instantei din Romania sa faca o adresa catre tribunalul din raza teritoriala unde va aflati, ca prin comisie rogatorie sa se faca ancheta sociala. Judecatoria va face o adresa catre Ministerul de Justitie din Romania in acest sens. Directia Drept International si Tratate Serviciul.... va transmite Formularul A (trdus de traducator autorizat) instantei competente spaniole, in baza Regulamentului (CE) nr. 1206/2001 al Consiliului privind cooperarea intre instantele statelor membre...
Doar pe aceasta cale oficiala veti putea avea referatul de ancheta sociala. In spete asemanatoare, numai in acest fel am reusit sa rezolv.
Bineinteles daca nu s-a solutionat actiunea de incredintare sau capatul accesoriu la cererea de divort.
Av. AG
Succes!
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
aurelianx, utilizator
Multumesc pentru raspuns.La timpul potrivit,avocatul meu a solicitat ancheta sociala,mi s-au cerut toate datele legate de domiciliul meu si acestea au fost trimise in tara,traduse in limba romana.Am primit,dupa cateva luni in Spania,toata documentatia legata de proces in limba romana dar,si traducerea in limba spaniola.Acum,eu nu stiu daca aceasta mi-a fost trimisa numai mie sau si autoritatilor spaniole.Pe data de 2 februarie anul curent,s-a pronuntat desfacerea casatoriei dar,incredintarea copilului...este inca in solutionare.Nu stiu ce inseamna,iar avocatul imi cere sa nu ma impacientez,sa am rabdare,sa se dea sentinta.

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala strainatate Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In cazul unui proces in tara, de incredintare minor care locuieste in strainatate cu unul din parinti, instanta se sesizeaza din oficiu pt efectuarea anchetei ... (vezi toată discuția)
Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala - incredintare minor crn1972 crn1972 Sunt in proces pentru incredintare minor cu tatal copilului. Acesta a solicitat ca probe si ancheta sociala. Vreau sa stiu daca ancheta sociala se face numai ... (vezi toată discuția)