avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare

Buna seara am o antrebare pentru incredintare copil mamei .Minorul e rezultat dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat de copil si nici pensie alimentara nu ia platit decat 3 luni. Acum minorul in varstra de 17 ani vreau sa obtin incredintarea sa il pot scoate din tara.Intrebarea ar fi cat dureaza si se poate fara avocat.?Stiind sigur ca tatal nu se prezinta la proces . Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:32, 11 Martie 2011
Cred ca va deveni copilul major inainte de pronuntarea unei solutii definitive. Depuneti actiune pentru incredintare minor si pensie de intretinere. Va fi chemata Autoritate aTutelara in proces si pana vor intocmi ancheta sociala dureaza. Doar daca urmariti dvs. sa se intocmeasca ancheta rapid, nu veti pierde timp, altfel....Aveti nevoie de un model de redactare actiune.
Nu e obligatoriu sa angajezi avocat ,numai ca nu te vei putea descurca singura .Formulezi actiune la Judecatoria de domiciliu ,il chemi in judecata pe tatal copilului si autoritatea tutelara de pe langa Primaria de domiciliu , soliicti incredintarea minorului si obligarea paratului la pensie (pe venitul minim pe economie daca nu are serviciu).Se va face o ancheta sociala, va fi audiat minorul. Procesul poate dura pana la 1 an , mai ales ca se dau termene lungi, dar poate daca depui pe calea ordonantei presedintiale poate dura mai putin .Ia un avocat, totusi.
Va Multumesc mult pentru raspunsuri dar cred ca nu am fost destul de explicita .Nu ne intereseaza pensia alimentara doar incredintarea minorului. Va multumesc.
Formulti actiune de incredintare a minorului.
Instanta competenta-instanta de la domiciliul paratului.
Taxa de timbru-6.00 lei , timbru jud. de 0,30 lei.
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, ascultarea minorului.
Ca si termen de solutionare acesta depinde de termenele pe care le acorda instanta careia va adresati, de pozitia procesuala a paratului, de efectuarea anchetei sociale in timp util.
Hotararea instantei de fond este atacabila cu apel in termen de 15 zile de la comunicare.
Daca nu se declara apel de niciuna dintre parti veti putea legaliza hotararea dupa expirarea termenului de apel.
Angajati avocat.

sara reis a scris:

Va Multumesc mult pentru raspunsuri dar cred ca nu am fost destul de explicita .Nu ne intereseaza pensia alimentara doar incredintarea minorului. Va multumesc.

*****
ati mentionat totusi si de pensie alimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata doar in acte Mik_vasi Mik_vasi Poate ma mai puteti ajuta cu cateva raspunsuri,daca ma hotarasc sa solicit o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului,pe tata o sa-l oblige sa ... (vezi toată discuția)
Custodie minor rezultat din concubinaj Hldegarde Hldegarde Buna ziua,am o situatie un pic delicata .Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din aceasta rezultand o fetita in varsta de 8 luni in prezent .Tatal sau ne-a ... (vezi toată discuția)
Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)