avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata doar in acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata doar in acte

Poate ma mai puteti ajuta cu cateva raspunsuri,daca ma hotarasc sa solicit o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului,pe tata o sa-l oblige sa plateasca pensie alimentara si se stabileste program de vizita? Totul intre noi a fost fictiv si nu doresc sa-i fac probleme,iar eu doresc sa-mi cresc linistita copilul.Probabil vom merge impreuna sa facem acea cerere,mai este nevoie de avocat? Cat de mari sunt costurile intr-o astfel de situatie? Multumesc inca o data!


Cel mai recent răspuns: Mik_vasi , utilizator 13:05, 3 Iunie 2011
Puteti sa solutionati aceste lucruri si prin intermediul medierii, in conformitate cu legea 192/2006, cu ajutorul oricarui mediator autorizat din Tabloul mediatorilor.
Veniti impreuna cu tatal copilului si incheiati un Acord de mediere. Daca tatal refuza, la invitatia mediatorului, sa se prezinte la sedinta de mediere, atunci din pacate va trebui sa gasiti alta cale de rezolvare a problemei.
Formulati actiune de incredintare a minorului si stabilire pensie in favoarea acestuia, pensie care se va stabili in cuantum de 25 % ( daca tatal nu mai are un alt minor in intretinere) in functie de venitul tatalui, daca acesta este angajat cu forme legale sau raportata la venitul minim pe economie, daca tatal nu este angajat cu forme legale sau nu realizeaza venituri.
Instanta va stabili un program de vizita al minorului, numai in masura in care paratul va formula cerere reconventionala in acest sens in cadrul actiunii sau ulterior pe cale separata.
Costurile sunt:
-taxa de timbru de 6.00 lei,
-timbru jud. de 0,30 lei,
-onorariu avocat daca optati.
Actiunea se formuleaza la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratului, ancheta sociala, ascultarea minorului daca a implinit varsta de 10 ani.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
PROBELE sunt aceleasi si in cazul in care cadem de acord. Am vorbit cu fostul sot este sa dispus sa colaboreze ,pt. ca eu sa obtin Hotararea.Mai este nevoie de ancheta sociala,martori si inscrisuri? M-ati ajutat foarte mult si va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)
Incredintare sara reis sara reis Buna seara am o antrebare pentru incredintare copil mamei .Minorul e rezultat dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat de copil si nici pensie alimentara nu ... (vezi toată discuția)
Custodie bebelus 2 luni alinachr alinachr Buna seara, Problema mea e urmatoarea, eu si prietenul meu avem impreuna un baietel de 2 luni (are numele lui). Din varii motive pe care nu le detaliez aici, ... (vezi toată discuția)