avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta sociala strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta sociala strainatate

In cazul unui proces in tara, de incredintare minor care locuieste in strainatate cu unul din parinti, instanta se sesizeaza din oficiu pt efectuarea anchetei sociale la locuinta copilului din strainatate sau trebuie indicata instantei autoritatea competenta de acolo? Cheltuielile privitoare anchetei sociale, traducere, legalizarii sunt suportate de stat sau de partea interesata?
Cel mai recent răspuns: AlexaDankloff , utilizator 21:21, 9 Iunie 2011
Dumneavoastra locuiti cu copilul in strainatate?Unde anume?
Cine cere ancheta sociala din strainatate ? Dumneavoastra sau partea adversa?
Daca copilul se afla in strainatate deja . n-ati avut nevoie de procura de la fostul/fosta sotie ca sa puteti trece granita si sa-l inscrieti pe minor peste tot?
AlexaDankloff a scris:

Dumneavoastra locuiti cu copilul in strainatate?Unde anume?
Cine cere ancheta sociala din strainatate ? Dumneavoastra sau partea adversa?
Daca copilul se afla in strainatate deja . n-ati avut nevoie de procura de la fostul/fosta sotie ca sa puteti trece granita si sa-l inscrieti pe minor peste tot?


Repet, copilul se află în altă ţară împreună cu unul din părinţi. Procesul este de reîncredinţare minor, şi are loc în România. Ancheta socială trebuie efectuată şi în străinătate, pentru că părintele care locuieste acolo împreună cu copilul doreşte ca să-i rămână încredinţat minorul. Deci când instanţa română va dispune ancheta socială în străinătate, nu trebuie indicată instanţei autoritatea competentă care să efectueze ancheta? Desigur că raportul anchetei sociale va trebui tradus si legalizat. În sarcina cui cade cheltuiala?
Eu am avut o problema asemanatoare la modul urmator:
-ma aflam in strainatate fara minor , ea aflandu-se in Romania cu tatal ei.Am cerut reincredintarea minorei , proces care a durat destul de mult.In timpul acesta paratul a cerut ancheta sociala la domiciliul meu din Olanda.Tribunalul din Bucuresti a trimis scrisoare la autoritatea tutelara din Olanda iar cineva de acolo a facut ancheta sociala.In limba olandeza.
Acum eu nu stiu cine a platit ancheta in sine , dar un lucru e cert: traducerea anchetei am platit-o eu!Doamna de la autoritatea tutelara a sosit insotita de un traducator , a scris raportul si la trimis in Romania.Acolo a fost preluat de avocatul meu care l-a tradus la un traducator autorizat eu platind ulterior taxa de traducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala reincredintare minor oana99 oana99 In cazul unui proces de reincredintare unde ar trebui sa se faca ancheta sociala la domiciliile ambilor parinti nu?? In cazul meu s a facut ancheta sau cel ... (vezi toată discuția)
Am nevoie sa mi se faca ancheta sociala in spania.cui ma adresez? ContSters128050 ContSters128050 Sunt in proces pt custodia unui minor in varsta de 5 ani care,in prezent este in grija tatalui,in Romania.Am inceput procesul in urma cu aproape un an,timp in ... (vezi toată discuția)
Proces de reincredintare a custodiei unui minor peste 12 ani ioboco ioboco As dori sa aflu ce acte imi sint necesare pentru deschiderea unei actiuni de reincredintare a custodiei copilului meu, in virsta de 13.5 ani. Mentionez ca , in ... (vezi toată discuția)