avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de reincredintare a custodiei unui minor peste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de reincredintare a custodiei unui minor peste 12 ani

As dori sa aflu ce acte imi sint necesare pentru deschiderea unei actiuni de reincredintare a custodiei copilului meu, in virsta de 13.5 ani. Mentionez ca , in urma acordului mamei sale (notariat), copilul locuieste cu mine in USA. Acordul a fost dat la un notariat in Romania si a fost folosit atit la obtinerea actelor de emigrare ale copilului la Ambasada USA din Bucuresti cit si la vama aeroportului atunci cind a iesit din tara.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:10, 25 August 2010
In primul rand trebuie sa depuneti o actiune in instanta de reincredintare a minorului.
Se va face si o ancheta sociala cu privire la conditiile pe care le aveti pentru cresterea minorului. Mai mult decat atat, se va cere si parerea minorului, avand in vedere ca acesta a implinit varsta de 10 ani.
indicat ar fi sa va angajati un avocat avand in vedere ca nu locuiti aici in tara.
Cine ar putea sa faca o ancheta sociala in USA?

Chiar imi trebuie un avocat pentru asta? Ma gindeam sa fac o procura pentru cineva din tara care sa depuna actele pentru mine si eventual sa ma reprezinte la tribunal.

Copilul locuieste cu mine de 1 an de zile si nu mai are ginduri de intoarcere acolo. Practic, aceasta reincredintare a custodiei nu este decit o confirmare a starii de fapt care este acum. Copilul locuieste cu mine, deci e normal ca eu sa am custodia. Nu vreau ca intr-o eventuala vizita a copilului in Romania sa aiba probleme la vama, la intoarcerea in USA, pentru ca el fiind inca sub custodia mamei sale, sa i se ceara vreun acord de parasire a tarii sau alte "hirtii si hirtiute" - notarizate, apostilate, etc.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
ioboco, utilizator
buna seara
tin sa va informez ca asa numita ,, custodie ,, cum o numiti dvs in romania noasta poarta numele de incredintare minor sau reincredintare , asa ca daca doriti o reincredintare ori va angajati un avocat care sa se ocupe de intreaga actiune ori veniti si dvs si minorul la termen, ocricum va veti prozenta cu minorul la o audiere in camera de consiliu pentru a discuta cu un judecator care il va intreba ce parere are si care este dorinta lui ,,,asa ca tot trebuie sa ajungeti la istanta ..
bafta
av daniela
Sa inteleg ca singurul mod de "reincredintare" este de a veni cu copilul acolo? Adica o declaratie notarizata si apostilata in USA nu este suficient pentru tribunal?

Sa mai inteleg ca daca imi angajez un avocat nu va mai fi necesara deplasarea noastra acolo?

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorului in romania beti66 beti66 Buna ziua Sunt divortata in Spania , am primit custodia fetei iar hotararea de divort si custodia sunt definitive si executorii. Hotararea de divort si ... (vezi toată discuția)
Copil refuzat de tatal caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca maria_ba maria_ba Buna ziua, Am o situatie speciala si as vrea sa stiu care imi sunt alternativele. Copilul minor a fost incredintat tatalui prin hotarare judecatoreasca. ... (vezi toată discuția)
Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)