avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de reincredintare a custodiei unui minor peste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de reincredintare a custodiei unui minor peste 12 ani

As dori sa aflu ce acte imi sint necesare pentru deschiderea unei actiuni de reincredintare a custodiei copilului meu, in virsta de 13.5 ani. Mentionez ca , in urma acordului mamei sale (notariat), copilul locuieste cu mine in USA. Acordul a fost dat la un notariat in Romania si a fost folosit atit la obtinerea actelor de emigrare ale copilului la Ambasada USA din Bucuresti cit si la vama aeroportului atunci cind a iesit din tara.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:10, 25 August 2010
Dupa parerea mea angajarea unui avocat sa va reprezinte pentru tot procesul si nu doar pentru o parte din acesta v-ar ajuta sa nu va prezentati personal la proces in Romania.
Ancheta sociala se va efectua si in Romania la adresa mamei si la adresa dvs. din SUA.
Procesul va fi insa de durata si de aceea ziceam ca trebuie sa platiti avocatul pentru a va reprezenta pana la finalul procesului in prima instanta.
Apoi, mai exista si caile de atac care costa separat...

avocat Claudiu Lascoschi
Si cine va face ancheta sociala in USA??? Si cine va plati pentru asta?
Ancheta sociala se face de autoritatile competente americane.
Dvs. platiti traducerea actelor...
Actele vor ajunge la instanta romana.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorului in romania beti66 beti66 Buna ziua Sunt divortata in Spania , am primit custodia fetei iar hotararea de divort si custodia sunt definitive si executorii. Hotararea de divort si ... (vezi toată discuția)
Copil refuzat de tatal caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca maria_ba maria_ba Buna ziua, Am o situatie speciala si as vrea sa stiu care imi sunt alternativele. Copilul minor a fost incredintat tatalui prin hotarare judecatoreasca. ... (vezi toată discuția)
Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)