S-a intentat un proces in instanta civila de catre un locatar din condominiu impotriva Asociatiei de Propietari .
Obiectul actiunii este nerespectarea Legii 230/2007 combinata cu HG 1588/2007 Norme metodologice de aplicare a Legii 230/2007-de catre Presedintele asociatiei de propietari si intregul Comitet Executiv cu privire la:
-demiterea fara acordul adunarii generale a propietarilor a unor membri din Comitetul Executiv.
-marirea de indemnizatii ale acestora fara acordul Adunarii Generale a Propietarilor.
-refuzul de a face Adunare Generala a locatarilor din luna martie 2008 pana in prezent.
-aplicarea penalitatilor care nu au fost aprobate de catre Adunarea Generala a propietarilor din luna martie-2008.
-incarcarea abuziva a listelor de plata ce nu corespund realitatii .
-intocmirea de Contracte-Cesiune de Creanta cu furnizorul de energie agent termic -care cuprind sumele totale asa-zis debitoare (cf.listelor de plata intocmite de asociatie ).
Mentiune:
Sumele inscrise per total cuprinzand cheltuielile lunare (femeie de seviciu,lumina casa scarilor,cheltuieli comune samd) au fost cumulate si cu cele de la furnizorul de agent termic si gaz metan au fost inscrise odata in Contractul de Cesiune de creanta si inca odata in listele de plata.
In consecinta,aceste sume sunt platite de doua ori-inclusiv penalitati la penalitati incluse in aceasta suma pretinsa in doua parti.
Rog o indicatie ce se poate face in acest caz.
Subscrisa fac parte din Comitetul executiv ca vicepresedinte ales de catre locatari in martie-2008,insa demisa fara temei legal de catre Presedintele asociatiei care si-a alcatuit un alt comitet pe cont propriu pe care il plateste lunar cu indemnizatii marite dupa bunul sau plac.
S-a cerut in instanta statele de plata din perioada martie-2008-oct.-2009 ca probatoriu inscrisuri.
Termen in luna ianuarie-2010 .
Conducerea acestei asociatii a fost chemata in instanta ca persoane fizice nu ca reprezentanti ai persoanei juridice (asociatia de propietari)
Este corecta incadrarea juridica facuta de locatarul reclamant prevalandu-se pe toate prevederile legislatiei in vigoare privind asociatiile de propietari ?
Ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat pentru a formula initmpinare si evetual a rdicia exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a memrilor din conducerea asociastiei si a va apara inmpotriva tutror capetelor de cerer ale reclamantului
nu ii raspund Rodichii post. ci vreau sa adaug ca regulamentele in vigoare privind administrarea asociatiilor de proprietari par facute de administratori, in folosul acestora. si justific cele spuse prin urmatoarele: nu mai exista limita la fondurile de cassa, administratorul poate pastra in buzunar tot fondul de rulment depus de proprietari. nu exista obligativitatea de a afisa facturile pentru lucrarile de intretinere, modernizare sau reparatii, nu stim ce se face cu banii stransi pentru aceste lucrari, s-au facut reclamatii le Primaria sec. 6 in acest sens si nu s-a luat nici o masura, acum administratorul amenintand pe cei care au indraznit sa se intereseze ce se face cu banii stransi pentru reparatii.Prea multe drepturi administratorilor sau presedintilor de asociatii, care se considera propietarii blocurilor, si iau hotarari fara adunare generala, sau macar lunara a comitetului.!! in adunarile generale nu se mai fac procese verbale in timpul sedintei, care apoi trebuiau semnate de cei prezenti, ci se intocmeste un proces verbal dupa sedinta, pe care nu-l vede nimeni, ca nu este afisat. Unde se pot sesiza lipsurile din "NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A LEGII 230/2007"?adelina