avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul impozit venit DU 2020 / probleme formular DU
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul impozit venit DU 2020 / probleme formular DU

Buna ziua!
Dupa publicarea DU 2020 am incercat o simulare. Pentru venituri din alte surse, in sectiunea I.1.1.B.DATE PRIVIND IMPOZITUL ANUAL DATORAT am completat punctul 6 "Venit Net". Am bifat in stanga optiunea "3--Alte venituri decat cele prevazute la art. 114 alin. (2) lit.l) .i m) din Codul fiscal" (nu gasesc care sunt aceste venituri; ma puteti lamuri va rog?)

Din pacate la punctul 8 Impozit anual datorat/Impozit pe venit datorat campul nu se poate completa (cu 10% din venitul net) si nici nu calculeaza automat. Daca bifez oricare din celelalte doua optiuni in stanga, formularul calculeaza automat 10% impozit pe venit.

Ati mai intampinat aceasta problema?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
xman_ghio, utilizator
Cel mai recent răspuns: xman_ghio , utilizator 20:36, 28 Ianuarie 2020
Aveti codul fiscal din care sa cititi acel articol, la adresa urmatoare [ link extern ]
Buna seara!

Codul fiscal il am; multumesc!

Intrebarea era alta: in Declaratia Unica, aleg Venituri din Alte Surse si apoi Alte Venituri. Teoretic trebuie sa completez atat punctul 6 (Venit Net) cat si punctul 8 (Impozit Anual datorat). Dar doar punctul 6 este editabil, nu si punctul 8 (si nici nu calculeaza automat procentul de 10%)

Aveti idee de ce? Pentru ca impozitul acesta nu s-a retinut la sursa si trebuie sa il declar acum.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Du2020 - impozit venit si compensare pierdere din anii precedenti xman_ghio xman_ghio Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: am o pierdere fiscala de 5000 RON, veche din 2017, din transferul titlurilor de valoare ... (vezi toată discuția)
În 2023 am avut venituri din surse independente dorinctin dorinctin Salutare. În 2023 am avut venituri din surse independente (altele decât salariul pentru care se platesc toate taxele legale) sub 18.000 lei. Mai trebuie, în ... (vezi toată discuția)
Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Lexy Mika Lexy Mika Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați și pe mine cu un răspuns. Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Am ... (vezi toată discuția)