Buna ziua!
Dupa publicarea DU 2020 am incercat o simulare. Pentru venituri din alte surse, in sectiunea I.1.1.B.DATE PRIVIND IMPOZITUL ANUAL DATORAT am completat punctul 6 "Venit Net". Am bifat in stanga optiunea "3--Alte venituri decat cele prevazute la art. 114 alin. (2) lit.l) .i m) din Codul fiscal" (nu gasesc care sunt aceste venituri; ma puteti lamuri va rog?)
Din pacate la punctul 8 Impozit anual datorat/Impozit pe venit datorat campul nu se poate completa (cu 10% din venitul net) si nici nu calculeaza automat. Daca bifez oricare din celelalte doua optiuni in stanga, formularul calculeaza automat 10% impozit pe venit.
Intrebarea era alta: in Declaratia Unica, aleg Venituri din Alte Surse si apoi Alte Venituri. Teoretic trebuie sa completez atat punctul 6 (Venit Net) cat si punctul 8 (Impozit Anual datorat). Dar doar punctul 6 este editabil, nu si punctul 8 (si nici nu calculeaza automat procentul de 10%)
Aveti idee de ce? Pentru ca impozitul acesta nu s-a retinut la sursa si trebuie sa il declar acum.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.