avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REABILITARE/IZOLARE EXTERIOARA A BLOCULUI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REABILITARE/IZOLARE EXTERIOARA A BLOCULUI

Buna ziua ,
Va rog sa-ma ajutati si pe mine sa gasesc raspuns la urmatoarele intrebari :
-care este formula si in baza carei legi se utilizeaza ea,in calculul impartirii cheltuielilor de rebilitare/izolare exterioara ?
-impartirea se face functie de nr de aprtamente din bloc sau tinand cont de suprafata exterioara a apartamentului-in bloc fiind ap cu 2,3 si 4 camere ?
-daca nu ti-a fost izolat un perete,pentru ca nu au dorit cei de la firma de constructii ,seviciul il platesti?ce se intampla in cazul refuzului?E legal ca aceasta suma sa fie trecuta ca restanta si sa suporte dobanzi si penalitati ,banii pentru izolare ,pentru cei fara fonduri ,fiind achitati de primarie/sau primar ,urmand ca in conformitate cu legea ei sa ii achite in rate lunare ?cum se stabilesc aceste rate?unde regasesc desfasuratorul acestora obligatii de plata vs plati efectuate ?
-locatariii trebuie sa primeasca un act /copie de contract /copie PV al AG prin care s-a hotarat reabilitarea -sau orice alta imbunatatire(zugravit scara,came de supraveghere,etc)si conditiile de plata /apartament/persoana functie de tipul lucrarilor(deoarece imi imaginez ca un apartament cu 10 locatori nu poateplati la varuitul scarii aceeasi suma cu un apartament cu un singur pensionar)?
-chitantele pentru aceste servicii sunt comune cu cele de la intretinere/fara a defalca macar sumele?
-
Cel mai recent răspuns: isokonsulting , Consultant managementul calitatii 12:22, 30 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studitai disp L nr 196/2018
Partea exteroara a condominiului reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 106/2018 repartizarea c/v reparatii parti comune se realizeaza functie de cota indiviza
daca nu ti-a fost izolat un perete,pentru ca nu au dorit cei de la firma de constructii ,

Interesul executantului este sa respecte proiectul tehnic care obliga reabilitarea integraa a intregului condominiu
Daca nu se executa integral reabilitarea si modernizarea energetica a condominiului nu se obtine efectul scontat de izolare si protectie termica si nu se leibereaza certificat energetic al condominiului
Repartizarea costuri reparatii parti comune nu se realizeaza conditionat de numarul locatrilor ci functie de cota parte indiviza
Atat timp cat costurile sunt consemnate in lista lunara d eintretinere se elibereaza o singura chitanta in care se precizeaza suma achitata si eventual numarul ratei
multumesc de raspuns,dar ,dat fiind limbajul profesional nu am intels -elegal sa primesc o singura schitanta ,fara alte precizari notificate ?
e legal ca imaprtirea sa se faca pe nr de aprtament nu pe mp de suprafata exterioara ?
e legal sa platesc ceea ce nu mi-a fost izolat?
daca nu ce pot face sa nu raman cu restante trecute pe lista cu intretinerea chiar daca am platit lunar acest tip de cheltuieli ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numerele reprez articole din L196/2018.
Fatada si peretii sunt proprietate comuna - 35. => Cheltuiala cu reabilitarea nu e distribuita per apart sau per supraf peretilor exteriori din dreptul apartamentului ci se imparte per cpi - 84.
Dvs platiti atat cat va revine ca proprietar din lucrarea pe intreg blocul, nu platiti anume reabilitarea peretilor din dreptul apart dvs.
In ipoteza ca acel perete nu a fost inclus in proiect si deviz, nici dvs si nici ceilalti proprietari nu achitati nimic legat de acel perete. Daca nu a fost inclus in lucrare si se va hotari reabiltarea acestuia, toti proprietarii vor contribui proportional cu cpi, nu numai dvs.
De platit trebuie sa platiti ce vi s-a repartizat in termenele prevazute dar puteti cere explicatii cu privire la suma, aveti dreptul sa consultati docum asociatiei, puteti ajunge la proiect/deviz sa vedeti daca sau de nu a fost inclus acel perete in lucrare, la PV verbal de receptie... - 28.
Luati legatura cu presedintele asociatiei.
multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este cu reabilitarile astea...In dosarul care se depune la primarie se cere angajamentul de plata al proprietarilor...in alb!!!! Pe care l-ati dat, altfel nu trecea dosarul. Tot in dosar se cere copie dupa AG, in care, scrie printre altele, ca AG mandateaza presedintele sa semneze orice act aditional !! Pe bune?? Orice marire de pret adica....Cine nu a citit cu atentie.....

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza dumipaula1234@gmail.com dumipaula1234@gmail.com Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind repartizarea costurilor conform cotei indivize de proprietate adica proportional cu suprafata utila a ... (vezi toată discuția)
Modalitate plata reabilitare termica ContSters320186 ContSters320186 Din totalul celor 12 apartamente ale blocului asociatiei noastre un singur apartament doreste ca plata lucrarii de reabilitare proprii (nu cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Spatiu personal versus public im82 im82 Bună seara, În ziua de astăzi a devenit o problemă înțelegerea și respectul față de vecini. Aș dori să știu cum poate fi încadrat faptul că o ... (vezi toată discuția)