avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! - refuz asociație eliberare adeverință ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! - refuz asociație eliberare adeverință chiriaș

Buna ziua! Am fost astazi la asociatia de proprietari pentru o adeverinta precum ca locuiesc acolo, ideea e ca eu locuiesc in chirie, iar contractul nu este declarat la Anaf, presedintele asociatiei a refuzat sa imi elibereze adeverinta pe acest motiv, este normal? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:22, 29 Ianuarie 2020
V-am spus si eu ceea ce mi s-a cerut, ideea e ca din adeverinta aceea trebuia sa reiasa ca intradevar locuiesc acolo, va multumesc pentru raspuns

CipM a scris:

Daca nu puteti da detalii. n-avem cum sa va ajutam.
Raspund eu la intrebarea 1: NU.

Singura varianta ce-mi trece prin cap acum e ca sunteti politist si aveti nevoie pentru acordarea compensatiei lunare pentru chirie. Documentele necesare sunt legiferate de HG 284/2005 si eu vad ca se cere o copie a contractului de inchiriere, nu scrie nimic de adeverinta.

In general vorbind, asociatia nu are treaba cu chiriasii (locatarii). Nici proprietarilor nu le poate da o astfel de adeverinta pt ca nimeni nu poate sti daca respectivul a "locuit" acolo sau nu. Nu mai zic ca termenul de 'locuit' e cam vag, nu e definit legal.
Singurele adeverinte pe care le da asociatia e ca proprietarul are/nu are restante in vederea instrainarii - Art 33 L196/2018.

Noi am avut mai multe cazuri, ca cele prezentate in topic - dar vedeti, erau mai multe deosebiri:
- proprietarul prezenta la sediul asociatiei o copie a contractului de inchiriere, vizat de ANAF;
- proprietarul solicita inscrierea in cartea de imobil a persoanei respective, in baza unei copii a cartii de identitate cu viza de flotat;
- proprietarul s-a angajat in scris ca chiriasul sau a fost prelucrat cu toate drepturile si obligatiile pe care le are in imobil;

Nici noi nu am inteles de ce asociatia trebuie sa-i elibereze o asemenea adeverinta, atata timp cat omu' are cartea de identitate cu viza de flotant.
Nu ne-am formalizat, i-am eliberat adeverinta respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta asociatia de proprietari ileanaserban ileanaserban Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu este in proces de partaj cu mama mea, care a parasit domiciliul acum 20 de ani. Au divortat ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari. buna seară! vin cu o problemă suficient de mare încât să ... Bogdanel23 Bogdanel23 Buna seară! Vin cu o problemă suficient de mare încât să macin și să mă frământ in fiecare zi și anume: REFUZUL PREȘEDINTELUI ASOCIAȚIEI DE ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc-contract chirie Irina_S Irina_S Buna ziua, locuiesc in chirie, am anuntat administratia de faptul ca locuiesc in respectivul apartament, am oferit administratorului detaliile mele ... (vezi toată discuția)