avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Daca inchid firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Daca inchid firma

Am S.R.L. in domeniul foto si am semnat un contract de colaborare prin care ofer exclusivitate si fidelitate doar colaboratorului, contractul neavand optiunea de reziliere.

In cazul in care eu incetez colaborarea printr-o notificare, nu mai am voie sa prestez anumite servicii foto, respectiv nici sa-mi fac reclama din cauza clauzelor.

Daca as inchide sau redenumi firma, contractul ar mai fi valabil?
Mentionez ca in contract scrie “ Partile ... si (S.R.L. -ul meu ) reprezentata de Vicentiu ( adica de mine)

In cazul in care nu are vreun sens sa inchid sau redenumesc firma, ar mai exista vreo solutie pentru a scapa de aceste clauze?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
Vicentiu99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:10, 29 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand nimeni nu va poate tine intr/un contract, chiar daca nu se prevede posibilitatea de reziliere in contract, puteti rezilia in temeiul Codului Civil, Conditiile si oportunitatea rezilierii vi le poate spune un avocat doar dupa studierea contractului. La fel si in ceea ce priveste modalitatea de prestare a serviciilor foto catre alti beneficiari. In principiu, ati putea de ex, infiinta o noua societatea cu acelasi obiect de activitate care sa incheie contracte in mod liber, dar trebuie analizata situatia dvs. concreta inainte de a va furniza un raspuns complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de colaborare MrFB MrFB Buna seara, Am semnat acum ceva timp un contract de colaborare imobiliara intre firma mea si firma unui alt partener. Doar ca acest partener nici dupa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract intre 2 firme, una avand datorii catre cealalta carlito carlito Am o mica firma (2 angajati) care presteaza servicii de proiectare catre alta firma, in urmatoarele conditii: -exista un contract de prestari servicii pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract george.moro george.moro Buna ziua. Un prestator de servicii a considerat ca este mai convenabil sa rezilieze contractul si sa incaseze avansul, justificand actiunea sa printr-o ... (vezi toată discuția)