avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract intre 2 firme, una avand datorii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract intre 2 firme, una avand datorii catre cealalta

Am o mica firma (2 angajati) care presteaza servicii de proiectare catre alta firma, in urmatoarele conditii:
-exista un contract de prestari servicii pe durata nedeterminata, ce prevede plata unei sume lunare
-in ultimul an am facturat numai jumatate din suma, in fiecare luna, beneficiarul motivand verbal ca va plati diferenta cand va avea bani
-pe factura cu jumatate din suma este scris numai "cf. contract nr."
-am dreptul sa reziliez contractul daca nu sunt platit o luna sau
-contractul se poate rezilia de oricare dintre parti cu un preaviz pe o durata stabilita prin intelegerea partilor; in aceasta perioada beneficiarul urmand sa plateasca cf. contract
-sunt obligat la exclusivitate in proiectare pe durata contractului
-contractul nu prevede si nici nu s-a incheiat vreun proces verbal privind lucrarile efectuate.
Beneficiarul doreste rezilierea contractului, fara plata datoriei sale, dar ofera continuarea colaborarii la jumatate din suma, pe baza unui contract nou.

Cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera banii de le beneficiar?
Cel mai recent răspuns: carlito , utilizator 09:00, 23 Ianuarie 2013
Pentru recuperarea tuturor drepturilor dvs. va trebui sa faceti dovada ca acea creanta este certa.
Asta inseamna sa facturati intreaga suma pe care o aveti de recuperat, pentru ca factura este dovada dvs. ca aveti de luat bani.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila (incercati si o conciliere conform art. 720 indice 1 cod. proc. civ.) depuneti in instanta fie o somatie de plata, fie o ordonanta de plata, la care atasati toate facturile neachitate si contractul in baza caruia au fost emise.
In acest moment sunt blocat. Nu pot presta servicii catre alte firme, avand clauza de exclusivitate cf. contract. Nu pot rezilia contractul, deoarece as pierde sumele restante!
As mai avea niste intrebari:
1) Pot rezilia contractul considerand ca nu am fost platit o luna (desi, de fapt, am fost platit partial in fiecare luna)?
2) Rezilierea poate functiona impreuna cu depunerea in instanta a unei somatii sau ordonanta de plata?
3) Ce consecinte ar fi daca as presta servicii catre alte firme (nerespectand clauza de exclusivitate din contract), in compensatie cu faptul ca nu am fost platit integral?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boom tv adiela adiela va rog foarte mult sa ma ajutati. am avut un contrac cu cei de la boom pe termen de 2ani de zile. am fost f. nemultumita de ei si am hotarat sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauze incomplete crismachara crismachara Există vreo lege care să precizeze că în clauzele unui contract de prestări servicii trebuie meționat obligatoriu că dacă beneficiarul nu-și ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract intre 2 firme, fara plata integrala a serviciilor carlito carlito Firma 1 presteaza servicii de proiectare catre firma 2. Conform contractului, firma 2 plateste lunar firmei 1, o suma de bani. Nu s-a incheiat niciodata un ... (vezi toată discuția)