avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract intre 2 firme, fara plata integrala ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract intre 2 firme, fara plata integrala a serviciilor

Firma 1 presteaza servicii de proiectare catre firma 2. Conform contractului, firma 2 plateste lunar firmei 1, o suma de bani. Nu s-a incheiat niciodata un proces verbal de receptie lunara a serviciilor efectuate.
De la o anumita data, pe baza unei intelegeri verbale dintre firme, firma 2 plateste numai jumatate din suma din contract, urmand sa plateasca diferenta ulterior, cand va avea incasari. Factura lunara este numai pe jumatate de suma. In factura se precizeaza numai "prestari servicii conform contract", fara vreo precizare privind perioada sau ca suma e partiala.
In acest moment, firma 2 doreste rezilierea contractului, fara a mai plati ceva.
Rezilierea se poate face, conform contractului, numai cu acordul partilor asupra unei perioade de preaviz de 1-3 luni, perioada in care se va face plata lunara.
Ce pot face eu (firma 1) pentru a-mi recupera banii neplatiti?
Cel mai recent răspuns: carlito , utilizator 09:45, 4 Iulie 2015
Rezilierea se poate face si la initiativa mea (firma 1), daca firma 2 nu plateste o luna (conform contract).
Suntem, deci, in acest moment, in situatie de "pat" (de la sah). Eu nu vreau sa reziliez, desi as putea, vrand sa-mi recuperez toti banii. Firma 2 nu mai plateste, doreste rezilierea, dar nu exista acordul firmei 1 privind perioada de preaviz.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract intre 2 firme, una avand datorii catre cealalta carlito carlito Am o mica firma (2 angajati) care presteaza servicii de proiectare catre alta firma, in urmatoarele conditii: -exista un contract de prestari servicii pe ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila, abuz? adrianamihaela adrianamihaela buna seara, va rog frumos sa imi spuneti daca legea 161/2010 din 12.07.2010 pt modif art 84 din legea 296/2004 privind cod consumului si legea 193/2000 ... (vezi toată discuția)
Incalcarea contractului de inchiere, garantie, facturi. a.vram.l a.vram.l Am reziliat un contract de inchiriere imobil -am anuntat verbal pe 22 decembrie ca vreau sa parasesc locuinta pe 31 ianuarie. La momentul acela, uitasem de ... (vezi toată discuția)