avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... divort
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

divort

Buna ziua!
As dori sa stiu in ce consta divortul in momentul in care noi locuim in Germania. Eu nu mai locuiesc cu sotul, si parte din acte au ramas la el. El nu doreste sa coopereze. Ce e de facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:27, 29 Ianuarie 2020
Buna ziua, in situatia descrisa de dvs., trebuie sa introduceti o actiune de divort la instantele competente. Puteti obtine duplicat al certificatului de casatorie in baza caruia puteti divorta. Faptul ca domiciliul dvs. este in strainatate nu impiedica posibilitatea de a divorta doar ca vor dura mai mult comunicarile transmise de instanta ceea ce va face ca procesul sa dureze mai mult decat in mod obisnuit. De asemenea, veti avea nevoie de martori in dovedirea cererii dvs.
în condițiile în care niciunul dintre soți nu mai locuiește în România, cererea se va adresa Judecătoriei sector 5 București.
Sfatul meu este sa il convingeti sa divorțati amiabil si sa angajați avocat.
În caz contrar, o sa va coste mult avocatul deoarece procesul va fi foarte dificil.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț în lipsa partenerul Bojin Sebastian Bojin Sebastian Vreau sa divorțez în lipsa partenerul meu pt k nu mai știu de le de foarte mult timp el în poartă și numele și nu știu ce să fac cum să procedez să ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in lipsa sotului VVVali VVVali Buna ziua . M am casatorit in anul 2012 in Pakistan la ambasada romana cu un cetatean pakistanez, dupa care ne am intors impreuna in Romania , in Sibiu unde am ... (vezi toată discuția)
Divort fara acord Dorindumitrascu Dorindumitrascu Buna ziua. As dori sa adresez o intrebare unui avocat. Este posibil ca sotia mea sa divorteze de mine fara ca eu sa fiu instiintat.mentionez ca noi suntem ... (vezi toată discuția)