va rog foarte mult sa-mi spuneti daca s-a aprobat vreo noua prevedere legala (care sa se aplice de la 01.01.2010) privind taxa de prima inmatriculare pentru anul viitor, daca a fost promulgata legea care transforma taxa intr-un impozit pe poluare, cum s-a vehiculat la un moment dat. multumesc mult
"Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor de scutire de la plata taxei pe poluare pentru autovehiculele sub 2000 cmc pentru 45 zile
La propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, 29 decembrie 2009, Ordonanţa de urgenţă pentru aplicarea unor măsuri privind taxa pe poluare pentru autovehicule."
Stie cineva ceva mai exact desprea aceasta scutire de taxa...adica la ce autoturisme se aplcica mai exact?
Ceea ce am citit pe net nu este in tocmai ceea ce am auzit la TV la stiri despre aceasta scutire...
La stiri se spunea: orice cetacean care importa un autoturism SH inmatriculat pentru prima data intr-un stat membru UE si este scutit de plata taxei de poluare daca autoturismul se inmatriculeaza in primele 45 de zile ale anului 2010.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.