avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensie

Buna seara. Tatal meu a decedat acum cinci ani, iar mama are pensie de urmas. Ea este de trei ani in concubinaj cu cineva. Ea are teama ca statul poate sa- i retraga pensia de urmas pentru ca acum e in concubinaj cu acea persoana. E posibil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 29 Ianuarie 2020
În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, s-a recăsătorit.

Concubinajul nu are legatura cu suspendarea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas RoibuA RoibuA Buna ziua am si eu o intrebare:tatăl meu a decedat acum 18 ani iar mai tarziu mama mea s-a recăsătorit adică acum 10 ani divortand la 6 luni după si ... (vezi toată discuția)
recăsătorirea beneficiarului de pensie de urmaș Zumbilroxana Zumbilroxana Buna seara,sotul a decedat acum un an jumate ,as dori sa ma recasatoresc pensia de urmas avand 2copiisub 5ani este 704lei ,cuantumul pensie este 280 lei restul ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Justitiarul711 Justitiarul711 In cazul in care a persoana in varsta de 55 de ani, vaduva, care beneficiaza de pensie de urmas dupa sot, se recasatoreste, pierde pensia de urmas dupa primul ... (vezi toată discuția)