avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este necesara autentificarea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este necesara autentificarea?

Cumpararea de catre o firma a unui chiosc proprietatea unei persoane fizice , pentru a comercializa produse ,necesita sau nu incheierea contractului de vanzare- cumparare in forma autentica sau nu?Daca nu, ce formalitati presupune aceasta vanzare- cumparare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:11, 11 Decembrie 2009
eu cred ca nu ,daca nu este constructie si e doar un chiosc metalic care trebuie sa aiba o autorizatie de constructie sau de amplasare.
buna ziua!
odata cu transmiterea dr de prop asupra choscului, se transmite si un dr de prop a asupra terenului?
daca da, este obligatorie forma autentica a contrct de v/c
Terenul apartine unei terte persoane juridice care ni l-a inchiriat noua dupa incetarea contractului de inchiriere cu proprietarul chioscului respectiv.
buna seara!
si dr de prop asupra chioscului cum a fost dobandit?
in principiu nu este necesara forma autentica pt un asemenea act.
NU e imobil prin destinatie? Chiar daca e constructie demontabila?...

Alte discuții în legătură

Instrainare constructii in baza legii 247/2005 ContSters14151 ContSters14151 Buna. Daca instrainezi prin vanzare-cumparare teren cu constructie prin inscris in semnatura privata, in privinta constructiei devii proprietar, iar in ce ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)
Evitatea taxelor notariale anasm anasm stie cineva cum as putea sa trec niste o imobile de pe o soc.pe alta, evitand taxele notariale Stiu ca e nevoie de act autentic, dar nu cunoaste nimeni vreo ... (vezi toată discuția)