avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua! numele meu este Dorina; am si eu o problemutza si v-as ruga pe cei in masura de aici, dak ma puteti ajuta...sa incep cu inceputul...parintii mei s-au despartit cand eu eram foarte mica...parintii s-au recasatorit, fiecare in parte...tatal meu a primit casa de la tzara, prin contract de vanzare-cumparare...in urma cu aproape 7 ani, tatal meu a decedat si a ramas in acea casa sotia lui si bunicul meu...de 2 ani e mort si bunicul...ramanand astfel singura in casa sotia tatalui meu...astazi am primit un telefon de la ea, spunandu-mi k a dezbatut de curand mostenirea si k are nevoie de niste acte de-ale mele( certificat nastere, casatorie si copie carte de identitate) pt a intra ea in posesia casei si terenului...intrebarea mea este ce ma sfatuiti sa fac? tin sa precizez k nu am primit niciodata nimik de la ei, ba mai mult, aceasta femeie i-a interzis tatalui meu sa se vada cu mine iar acum are pretentia k eu sa-i dau acele acte pt a o face pe ea singura mostenitoare....nu vreau sa fac acest lucru...vreau sa stiu dak mi se cuvine si mie ceva de acolo si cum sa procedez...va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: dorinutza_ro , utilizator 21:38, 8 Decembrie 2009
Bineinteles ca aveti dreptul la aceasta mostenire!
luiza2008 a scris:

Bineinteles ca aveti dreptul la aceasta mostenire!

bun..am dreptul..dar ce sa fac, pt k acea femeie m-a sunat azi si mi-a cerut acele acte?!
buna ziua!
meregeti impreuna cu mama vitrega la BNp-ul unde se dezbate succesiunea, si vedeti in ce stadiu este dosarul succ.
dvs veti declara ca ati acceptat succesiunea in termenul legal, vi s eva emite CM, veti intra in indiviziune cu mama vitrega.si abia dupa aia veti decide ce veti face cu cota dvs.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
ContSters97658, utilizator
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
meregeti impreuna cu mama vitrega la BNp-ul unde se dezbate succesiunea, si vedeti in ce stadiu este dosarul succ.

pfff:sorry:...ma intereseaza concret ce ar trebui sa fac eu, pt a fi in favoarea mea si nu a ei...ea doreste sa treaca totul pe numele ei, sa ma excluda pe mine....a zis k imi da si bani(desigur o suma modica -crede k ma pacaleste)
dvs. , sotia tatalui dvs. si ceilalti frati sau surori daca mai exista aveti vocatie succesorala la mostenirea tatalui dvs natural.
ceea ce trebuie sa faceti dvs., este sa va duceti in localitatea unde se afla imobilul ce face obiectul succesiunii , sa va prezentati la notariat si sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii dupa tatal dvs.
este important sa va exprimati optiunea succesorala la notariat, sa dati aceasta declaratie, altfel sotia tatalui dvs,. va incerca sa dobandeasca singura intreaga succesiune, facandu-va pe dvs . renuntatoare.
nu-i dati nici un act de-al dvs. si de urgenta prezentati-va la notariat .
daca sunt mai multe notariate in acea localitate, mergeti la fiecare si intrebati daca este in curs de dezbatere succesiunea dupa tatal dvs .
astfel veti afla si la ce notariat se dezbate aceasta succesiune.
nu renuntati , pt. ca este dreptul dvs . legal !!

iar dupa dezbaterea succesiunii , daca pe dvs. nu va intereseaza sa locuiti in acelasi imobil cu fosta sotie a defunctului, puteti cere iesirea din indiviziune . in cadrul acestei actiuni, puteti renunta la cota parte ce va revine in virtutea certificatului de mostenitor, cu obligatia sotiei tatalui de a va despagubi la valoarea reala , iar nu la ce valoare doreste dansa. ;)

Alte discuții în legătură

Succesiune tictac2 tictac2 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie. Tatal meu a decedat acum 40 de ani. Mama nu a efectuat succesiunea pentru casa si terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)
Succesiune amoralu amoralu tatal meu a decedat de2 zile . cu sotia sa nu sunt in relatii tocmai bune. ce trb sa fac pt a se efectua succesiunea (vezi toată discuția)
Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)