avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziționare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziționare apartament ipotecat

Buna seara! As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca proprietarul? Cum sa ma asigur ca e totul ok, ca ipoteca este ridicata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:25, 31 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Cereti un Exras de carte funciara si vedeti unde este ipotecat ( banca, dezvoltator...) si apoi luati legatura cu acesta.
Apoi, toti trei ( dvs., vanzatorul si reprezentantul celui unde este ipoteca) mergti la un notar si stabiliti detaliile tranzactiei.
Sau stabiliti asta cu cel unde este pusa ipoteca.
Eu as trece in contractul de v/c si cel unde este pusa ipoteca, sa virez restul de plata a ipotecii direct in contul lui si diferenta la vanzator ( nu as vira toti banii vanzatorului si apoi sa plateasca el restul de ipoteca-poate nu o mai plateste...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu ipoteca AnNemic64 AnNemic64 Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament insa am cateva nelamuriri cu privire la ipoteca. Aparatamentul pe care vreau sa-l cumpar, are ipoteca neridicata si ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)