avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziționare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziționare apartament ipotecat

Buna seara! As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca proprietarul? Cum sa ma asigur ca e totul ok, ca ipoteca este ridicata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:25, 31 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Cereti un Exras de carte funciara si vedeti unde este ipotecat ( banca, dezvoltator...) si apoi luati legatura cu acesta.
Apoi, toti trei ( dvs., vanzatorul si reprezentantul celui unde este ipoteca) mergti la un notar si stabiliti detaliile tranzactiei.
Sau stabiliti asta cu cel unde este pusa ipoteca.
Eu as trece in contractul de v/c si cel unde este pusa ipoteca, sa virez restul de plata a ipotecii direct in contul lui si diferenta la vanzator ( nu as vira toti banii vanzatorului si apoi sa plateasca el restul de ipoteca-poate nu o mai plateste...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Vanzator prin prima casa Buksa Buksa Buna ziua! Eu sunt vanzatorul unui apartament,iar clientul a luat un imprumut \"Prima casa\" la BRD,iar dupa cum se vede dosarul e spre finaliazare.Am si eu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Scr3wBall Scr3wBall Sunt in tratative de cumparare a unui imobil nou. Imobilul respectiv este ipotecat de catre dezvoltator, fapt pentru care i s-a dat un avans pentru a scoate ... (vezi toată discuția)