avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartirea dreptului de proprietate

cum se imparte dreptul de proprietate intre un proprietar care are o parcela dintr-o donatie (unic donatar ) si o alta parcela in care este proprietar in cota indiviza 50 % cu alta persoana ?? se doreste alipirea parcelelor.
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 20:19, 8 Decembrie 2009
La comasarea parcelelor Lot 1 proprietr X si Lot 2 proprietar in cote de 1/2 parti X si Y, din lotul nou format X va avea 3/4 si Y 1/4.
Diferenta care intervine va fi ca in urma starii de indiviziune in care veti fi, nu va fi delimitat faptul ca unde are Y cota lui de 1/4 parti. Ca atare acesta poate cere la iesirea din indiviziune, daca va vrea asa o data, cota lui de 1/4 parti din lotul 1, care initial a fost proprietatea Dvs. exclusiva. Cand intrati in indiviziune prin comasare nu veti mai ramane proprietar pe lotul care fizic il stiati al Dvs. Atunci Dvs. veti avea 3/4 din tot, lot 1 si lot 2, loturile initiale, iar Y va avea 1/4 din tot, lot 1 si lot 2 initiale.
Cu schite de comasare facute de inginer, mergeti la notar sa va faca comasarea.
buna ziua!
proprietarii unor imobile alăturate pot solicita înscrierea comasării în cartea funciară în baza actului de comasare, a unei convenţii privind stabilirea cotelor-părţi deţinute din imobilul rezultat în urma comasării, încheiată în formă autentică, şi a unei documentaţii cadastrale.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire gilmi gilmi Buna ziua. Va solicit cu un sfat In cazul in care pe o parcela exista 2 proprietari, cu cote comune indivize,poate unul dintre proprietari sa-si delimiteze ... (vezi toată discuția)