avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Buna ziua. Va solicit cu un sfat In cazul in care pe o parcela exista 2 proprietari, cu cote comune indivize,poate unul dintre proprietari sa-si delimiteze proprietatea materializata pe teren, avand in vedere cel in cauza are o lot compact de 1400 mp lot aflat pe parcela comuna .
Intrebarea: 1.daca actiunea in granituire trebuie sa preceada actiunii de iesire din indiviziune
2 Poate proprietarul sa optina delimitarea proprietatii,doar prin actiunea in granituire
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:10, 26 Ianuarie 2014
Buna ziua,
1. Se solicita intai iesirea din indiviziune cu stabilirea si atribuirea de loturi.
2. Se poate pune problema, daca cei doi nu se inteleg ulterior, sa se solicite si o actiune in granituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea dreptului de proprietate mars_on_line mars_on_line cum se imparte dreptul de proprietate intre un proprietar care are o parcela dintr-o donatie (unic donatar ) si o alta parcela in care este proprietar in cota ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)