avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Buna ziua. Blocul in care locuiesc are 3 administrații si a fost aprobat pentru reabilitare termica. Ei vor neaparat sa imi darame balconul ca sa puna niste tevi metalice, dar balconul este doar vechi - nu sta sa cada, este bine intretinut si recent renovat de mine. Am vrut sa citesc contractul sa vad exact ce ma pot obliga, dar administrația mi-a spus ca nu il are, noi nu am semnat (scarile 5 si 6), majoritatea nu a fost de acord. Au spus ca au tot cerut proiectul de la primarie, au facut sesizări, contestatii, nu s-a rezolvat nimic. Nimeni nu stie nimic. Cat de legala este chestia asta? Cine trebuia sa semneze contractul? Un reprezentant al blocului sau cate unul de la fiecare administratie? Si totusi, cum aflu si eu ce s-a semnat daca nici macar un coordonator local de la primarie nu exista? Locuiesc in sectorul 6. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 20:18, 8 Februarie 2020
Pentru complrta si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Reprezentantul legal al asociatiei e proprietari este presedintele de asociatie care reprezinta si apara interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta
Aspectul precizat de dv ca imobilul urmeaza sa intre in programul de reabilitare si modernizare energetica implica existenta unui raport juridic contract prestari servicii reabilitare termica incheiat intre persoane juridice intre care una dintre parti este asociatia de proprietari reprezentata prin presedintele de asociatie
Blocul in care locuiesc are 3 administrații

Este precizare greu de crezut in conditiile in care administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari
In ziua de azi este greu de crezut ca proprietarii accepta sa achite lunar c/v prestatii pentru 3 administratori
Existenta a 3 administratori la nivelul aceluiasi imobil ar ingreuna mult activitatea asociatiei avand in vedere birocratia intocmirii listelor de intretinere lunare
La avizier aveti afisate 3 randuri de liste de intretinere ?
Problema cu balconul ...pentru a se asigura efectul scontata al reabilitarii condominiului este obligatoriu ca intreaga parte comuna exterioara a condominiului sa fie executata din aceleasi materiale,,sa asigure aceiasi protectie termica
Executarea de modernizare si reabilitare termica condominiu implica parcurgerea unei proceduri care printre altele necesita acordul majoritatii proprietarilor din condominiu exprimat prin hotarare a adunarii generale
Aspectul ca o parte a locatarilor nu agreaza ideea modernizarii si reabilitarii energetice a condominiului contravine disp L nr 196/2018 care obliga proprietarii sa execute reabilitarea termica a condominiilor
Puteti solicita detalii la serviciul specializat din primarie daca s-a solicitat autorizatie pentru reabilitarea imobilului dv
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
ynocentta, utilizator
Sunt 3 administrații pe bloc. Adică scările 1,2,3 au administrația și administratorul lor, scara 4 administrația ei si 4+5 o altă administrație. Nu au legătură între ele, s-au separat înainte să vin eu în bloc așa că nu știu detalii. Au fost și 3 dosare depuse la primărie pentru bloc, 2 au acceptat reabilitarea și una, adică noi, nu.
Plus că înțeleg că sunt obligată să fac reabilitarea dacă ceilalți au semnat, n-am nicio problemă cu asta sau cu partea din față a balconului. Eu încerc să aflu unde scrie că trebuie să îmi dărâme balconul pentru asta, dacă el este deja renovat și nu are probleme.
Știe cineva cine ar fi trebuit să semneze contractul în această situație?
Nimeni nu știe? :(

Alte discuții în legătură

Refuzul inchiderii balconului la reabilitarea blocului m1a8r1i2 m1a8r1i2 Buna ziua Am o problema similara cu cea semnalata de o persoana pe acest forum in 2015, nu spune cum a solutionat Va rog un raspuns juridic: daca refuz sa mi ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter MartinRed MartinRed Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc. Initial nu am avut balcon, dar dupa N autorizatii si drumuri au reusit parintii mei sa faca tot ce trebuia si am ... (vezi toată discuția)
Procedeu de reabilitare AndreeaMat0121 AndreeaMat0121 Buna ziua, Am o intrebare privind procedeul de “reabilitare” al unui bloc. Anul trecut s-au facut demersurile necesare pentru reabilitarea blocului in ... (vezi toată discuția)