avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Buna ziua. Blocul in care locuiesc are 3 administrații si a fost aprobat pentru reabilitare termica. Ei vor neaparat sa imi darame balconul ca sa puna niste tevi metalice, dar balconul este doar vechi - nu sta sa cada, este bine intretinut si recent renovat de mine. Am vrut sa citesc contractul sa vad exact ce ma pot obliga, dar administrația mi-a spus ca nu il are, noi nu am semnat (scarile 5 si 6), majoritatea nu a fost de acord. Au spus ca au tot cerut proiectul de la primarie, au facut sesizări, contestatii, nu s-a rezolvat nimic. Nimeni nu stie nimic. Cat de legala este chestia asta? Cine trebuia sa semneze contractul? Un reprezentant al blocului sau cate unul de la fiecare administratie? Si totusi, cum aflu si eu ce s-a semnat daca nici macar un coordonator local de la primarie nu exista? Locuiesc in sectorul 6. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 20:18, 8 Februarie 2020
Contractul de reabilitare trebuie semnat de către cei 3 președinți de bloc, reabilitarea fiind văzută ca un bun unitar.
Contractul de reabilitare trebuie semnat de către cei 3 președinți de bloc, reabilitarea fiind văzută ca un bun unitar.
Mulțumesc pentru răspuns. Și dacă administrația noastră nu a semnat, ce se întâmplă? Momentan ei mă obligă să îmi dărâme balconul, ca să îl consolideze au spus ei, dar nu știu dacă au vreo bază legală să facă asta.
Nu vad de ce refuzați o consolidare a balconului deoarece sunt foarte sensibile si stau sa cada (Dacă blocul are o vechime mai mare de 30 de ani) . Pentru mai multe detalii discutați cu un expert în construcții.
Ceea ce se face nu este nicio consolidare a balconului. Ei vor sa iti dea jos parapetul tau din sticla securizata sau biscuiti de beton ca sa iti puna in loc 3 bucati de teava rectangulara si placa weiss, in primul rand din ratiuni estetice. Si pentru ca le este mai usor decat sa puna peste. Eu daca am interiorul balconului amenajat cu gresie/ faianta/ etc sunt obligat sa daram tot ca sa isi iei banii aia supra-umflati?

Cum, la fel, cica iti reabiliteaza tevile de apa calda si caldura dar iti pun ceva de calitate mai slaba. Acum cativa ani la un bloc care isi schimbase inainte de reabilitarea vietii, pe bani proprii, toate tevile cu unele de PPR. Au vrut sa refuze schimbarea dar nu s-a putut, ca asa e proiectul... s-au trezit ca le-a reabilitat cu teava neagra. Acum sunt toate ruginite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul inchiderii balconului la reabilitarea blocului m1a8r1i2 m1a8r1i2 Buna ziua Am o problema similara cu cea semnalata de o persoana pe acest forum in 2015, nu spune cum a solutionat Va rog un raspuns juridic: daca refuz sa mi ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter MartinRed MartinRed Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc. Initial nu am avut balcon, dar dupa N autorizatii si drumuri au reusit parintii mei sa faca tot ce trebuia si am ... (vezi toată discuția)
Procedeu de reabilitare AndreeaMat0121 AndreeaMat0121 Buna ziua, Am o intrebare privind procedeul de “reabilitare” al unui bloc. Anul trecut s-au facut demersurile necesare pentru reabilitarea blocului in ... (vezi toată discuția)