avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare
Discuție deschisă în Executare silită

Proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare

Buna Ziua ! Sunt asociat la un SRL cu drepturi de administrare 50%. Asociatul meu a facut afaceri de care eu nu am stiut si a platit cu un B.O. neacoperit. Acum eu am primit acasa un 'Proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare' cu frumoasa suma de 11000 lei. eu nu am semnat nimic cu nimeni , practic de firma se ocupa asociatul meu pe care nu mai reusesc sa-l gasesc deja...eu nu am nici o proprietate pe numele meu sau alte bunuri ...deci ce se poate intampla ??/ ce trebui sa fac ,avand in vedere ca un avocat nu-mi permit . Multumesc anticipat . O zi buna.
Cel mai recent răspuns: dani76 , utilizator 15:05, 27 Ianuarie 2010
actul respectiv nu are nici o valoare fata de dumneavoastra.
Sunteti administrator dar nu avalist sau fidejusor, astfel ca datoriile societatii nu sunt opozabile dumneavoastra, mai ales ca asa cum spuneti dv acest debit a fost creat de celalalt administrator. inaintati o adresa executorului judecatoresc in care-i expuneti aceste exceptii
buna ziua!
am fost si am vorbit cu executorul judecatoresc si el spune ca firma care are de incasat banii de pe acel B.O. poate sa ma execute pe mine pentru ca administratorii raspund in solidar si cum asociatul meu nu are domiciliul in acelasi oras cu mine e mai simplu pt ei sa vina sa ma execute nu sa-l caute pe el prin alt oras. Nu stiu ce sa mai cred , de asociat nu mai reusesc sa mai dau ,a disparut cu actele firmei cu tot si tare ma tem ca a mai facut 'afaceri' de genul asta si cu alte firme . ce trebuie sa fac . multumesc frumos.
Cred ca ati omis sa ne spuneti faptul ca si dvs. sunteti administrator...daca sunteti nevinovat, puteti incepe cu o sesizare la Politie pentru "inselaciune" de exemplu, sau "gestiune frauduloasa", sau...mai bine consultati un avocat care sa va sfatuiasca in mod concret (raportat la situatia dvs. reala) cum este bine sa procedati.
Ca nu aveti "de unde sa platiti eventualele prejudicii produse de asociatul dvs. tertilor", am inteles dar daca acesta a comis infractiuni in numele societatii, ati putea fi considerat "complice" si ati putea raspunde penal.
Buna Ziua ! Nu am omis nimic...sunt asociat cu drepturi de administrare ,ambii asociati avem dreptul de administrare ...Din pacate un avocat nu-mi permit momentan iar la politie mi-au spus ca cel mai bine ar fi sa-l gasesc si sa vin cu el ....de el nu mai stiu nimic de aproape un an si incep sa-mi vina acasa tot felul de plicuri din care reiese ca au fost achizitionate pe firma diferite lucruri de valoare destul de mare , eu nu eram in tara deci habar nu am de ce contracte a incheiat el , cu cine si de ce valori . o sa mai incerc odata la politie poate reusesc ei sa-l gaseasca . practic el a disparut cu tot cu actele firmei si stampila lasand in urma numai datorii (tepe) . sa inteleg ca eu voi raspunde pt tot ce a facut el ? repet nu am semnat nimic cu nimeni si nici nu stiu ce contracte a facut si cu cine . Multumesc pentru raspunsuri.
Ok, sa o luam sistematic: cine este trecut ca fiind debitorul datoriei: SC sau dvs..sau cel de a..disparut?
Daca titlul executoriu si actele de executare sunt pronuntate respectiv facute impotriva SC, in niciun caz executorul si..niciun "recuperator" nu va poate executa silit pe dvs. ca asociat/adminsitrator.

Daca executorul constata ca SC nu poate fi urmarita datorita faptului ca nu detine bunuri mobile?imobile..bani in conturi..etc., executarea silita va inceta.
In aceasta situatia SC creditoare (fiindca nu ma pot gandi la o persoana fizica creditoare in speta prezentata), probabil ca va introduce o cerere de deschidere a procedurii insolventii..apoi..lichidatorul , in cadrul acestei proceduri va cere atragerea raspunderii personale a administratorilor/asociatilor.

Alte discuții în legătură

Poate fi executat doar unul din 2 administratori???? dani76 dani76 buna ziua ! cum pot rezolva urmatoarea problema? eu impreuna cu o alta persoana suntem administratori 50%-50% la o firma(SRL) . asociatul meu, in timp ce eu ... (vezi toată discuția)
Executare silita irinacraciun irinacraciun Buna ziua, In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale, de la una din bancile din ro, pe care dupa o vreme nu l-am mai platit. Anul trecut am primit ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut - cum se executa? shmen shmen Buna ziua. Am un contract de imprumut care este titlu executoriu. Daca vreau sa-l execut trebuie sa-l investesc cu formula executorie la ... (vezi toată discuția)