avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare nuda proprietate

Se poate vinde nuda proprietate fara acordul uzufructuarului ? In codul civil nu se precizeaza necesitatea acestui acord, insa am inteles ca la notar este necesar si acordul uzufructuarului. Nu inteleg de ce, din moment ce vanzarea nu ingradeste uzufructul, dimpotriva, cumparatorul ar fi de acord cu uzufructul.
Cel mai recent răspuns: Nico Melavi , utilizator 16:51, 1 Februarie 2020
nU e necesar acordul uzufructuarului daca se vinde doar nuda proprietate.
Stimata doamna,

Nuda proprietate poate fi instrainata, fara acordul uzufructuarului.

Si dreptul de uzufruct este cesibil.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
gi-jane2, moderator


CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimata doamna,

Nuda proprietate poate fi instrainata, fara acordul uzufructuarului.

Si dreptul de uzufruct este cesibil.





Multumesc pentru raspuns. Asa mi se pare corect, insa am fost la 2 notari si ambii mi-au zis ca trebuie sa vina si uzufructuarul la incheierea contractului ca sa isi dea acordul. Mentionez ca acesta este o femeie in varsta, de la tara, cu care este dificil sa te intelegi. De asemenea, anul trecut, nudul proprietar a vandut o parcela de pamant pentru care uzufructuarul a trebuit sa-si dea consimtamantul in fata notarului (s-a deplasat notarul la domiciliul batranei). De aceea zic ca nu inteleg de ce notarii procedeaza asa, cand legea nu impune necesitatea acordului uzufructuarului la vanzare nudei proprietati. E exces de zel sau ce sa cred ?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager marcelini marcelini Uzufructul poate instraina(vinde sau dona) o proprietate pe care a facut-o impreuna cu familia?Daca da,in ce conditii?Ce acte sunt necesare pentru a preveni ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager oviiul oviiul vreau sa cumpar un apartament cu credit bancar pe numele socrilor -pentru a beneficia de tva 5%, eu avnd unul cumparat cu 5% tva- eu o sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)