avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG poate sponsoriza/dona către pers fizica?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG poate sponsoriza/dona către pers fizica?

Bună ziua. Un ONG a primit o sponsorizare mai mare din partea unei firme (din impozitul pe profit) și dorește sa redirecționeze o parte din aceasta către o parohie din afara granițelor. Din nefericire, parohiile (în Serbia) nu sunt înregistrate oficial (cu un CIF sau ceva echivalent). În aceste condiții poate ONG ul sa ofere bani (donatie sau sponsorizare?)? Sau dacă nu către parohie, atunci către persoana fizica (adică parohul)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
Ovidette, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:51, 21 Aprilie 2020
ONG desigur poate face o donatie catre o persoana fizica, daca sponsorul accepta aceasta utilizare ( daca a pus conditii in contractul de sponsorizare ref. la ce sa fie utilizata) si daca statutul ONG-ului permite sa sprijine asa ceva..... De verificat sa nu aiba beneficiarul vreo conditionare legala conform legislatiei de acolo ref. primirea donatiei... pentru a face donatia, dpdv al ONG romanesc in afara de incadrarea scopului ei in scopul statutar al ONG conditia ar fi doar de forma autentica notariala daca suma depaseste 25.000 lei, daca nu, e suficient un contract de donatie olograf sau sub forma oferta de donatie / scrisoare de acceptare de donatie.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Strangere de fonduri firilacroco firilacroco Buna ziua, Eu alaturi de doi colegi ne-am calificat la un concurs international de informatica in Statele Unite. Bineinteles ca nu avem de unde sa ne platim ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare elevi liceu ClaudeStoica ClaudeStoica Buna ziua. Sub ce forma(contract) poate o Asociatie sa sponsorizeze participarea unor elevi de liceu, din anii terminali, la cursuri de formare profesionala ... (vezi toată discuția)