avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exista vreo posibilitate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exista vreo posibilitate?

problema este urmatoarea:intr-o casnicie de aproape 14 ani,cu un copil minor[7 ani] sotul si-a gasit "iubirea vietii" pe un site de matrimoniale.vrea sa inainteze divortul ca sa se poate casatori cu juna cucerire.mergand pe premiza ca va inainta divortul si sotia se opune[cu atat mai mult cu cat poate demonstra ca a fost sotie si mama ireprosabila] exista posibilitatea ca cererea sotului sa fie respinsa?
Cel mai recent răspuns: vaiana , utilizator 00:41, 9 Decembrie 2009
buna seara!
reclamantul trebuie sa faca dovada ca raporturile de familie au fost grav si iremediabil vatamate, si nu din culpa sa!
perfect! dar exista posibilitatea ca instanta sa-i respinga reclamantului cererea ca fiind nefondata? s in caz ca Da...mai poate sotul sa redeschida un alt proces de divort?
Sigur ca poate fi desfacuta aceasta casatoriei , prin simplul motiv ca nu mai exista afectiune intre soti , asa incat , aceasta casnicie nu mai poate continua intr-un mod firesc.
Alte motive teminice le veti gasi chiar dumneavoastra, daca rememorati evenimente din cursul acestei perioada din viata dumneavoastra : certuri , acte de agresiune (fie ea fizica , fie psihica , verbala , separatia in fapt , etc )

Oricum , reclamantul poate renunta la cererea de chemare in judecata (nu la drept - sunt institutii diferite) .Insa poate fi reiterata, oricand.
Succes.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
bune seara!
daca acesata cerere va fi respinsa, atunci reclamantul are posib sa introduca o noua cerere in care vor fi invocate motive aparute ulterior primei cereri.
insa nu prea inteleg ce interes ar avea cineva sa vrea sa ramana intr-o astfel de casnicie( ma refer la parata)!
ideea este ca ea il mai iubeste si, pe de alta parte copilul are nevoie de tata.cert este faptul ca minora[ este vorba de o fetita] sufera cand vede ce se intampla in familia ei. este destul de mare si intelege multe. va multumesc mult pentru toate informatiile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu acordul partilor, fara avocat lumi71 lumi71 Rog respectuos pe toti cei care stiu si sunt dispusi sa imparta cunostintele dobandite, sa imi explice daca exista posibilitatea introducerii actiunii de ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)