avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul vechime in munca

Bună ziua/seara. am o activitate în muncă de 34 de ani certificată cu o vârstă de 63 de ani şi 6 luni. în plus, am stagiu militar 9 luni plus şomaj 9 luni conf. Legii 1/1991. aceste perioade sunt asimilate vechimii în muncă la această dată în vederea pensionării anticipate ?
Cel mai recent răspuns: presedinte RV16 , utilizator 22:09, 2 Februarie 2020
Armata nu intra in conditia de stagiu necesara deschiderii drepturilor la pensie anticipata sau anticipata partiala.
Somajul de 9 luni, potrivit Legii 1/1991, este vechime in munca.
Mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din somaj irinuxa irinuxa Buna ziua.Am 60 de ani, cu 38 de ani pe cartea de munca din 1972 pana in prezent, iar din 1983 pana in 1993 grupa a doua, si 2 ani de armata la marina ... (vezi toată discuția)
Spor vechime grupa 2 munca bexxx bexxx Buna dimineata ,sporul de vechime acordat pentru grupa 2 de munca se ia in considerare pentru completarea stagiului complet de cotizare pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! intreb si tot intreb ,in perioada 86-88 am facut armata ... alexandrubt13 alexandrubt13 buna ziua! intreb si tot intreb ,in perioada 86-88 am facut armata obligatoriu la graniceri imediat dupa terminarea liceului fara a mai prinde sa fiu angajat ... (vezi toată discuția)