Va rog sa-mi spuneti daca stiti cum se poate transcrie in Romania certificatul de casatorie emis in America. Pe internet sunt tot felul de pareri. Se poate oare prin ambasada Romaniei in Germania, la Munchen? pentru ca fata acolo traieste de cativa ani.
sau trebuie sa vina in Romania, la primarie. Este recunoscut in Romania certificatul de casatorie apostilat in America? In Germania a fost recunoscut si transcris deja. In Romania fiind o tara membra a UE, ar trebui sa fie posibil de asemenea.
Am aflat astazi care este procedura.
Certificatul de casatorie apostilat in America, trebuie tradus, legalizat si apostilat in Romania. Apoi se adauga certificatul de nastere original si copie legalizata al cetateanului roman si declaratia notariala a celor doi soti privind numele dupa casatorie si regimul matrimonial al bunurilor.
Sotul strain, doar cu pasaportul sau buletinul.
Certificatul de casatorie american este recunoscut doar de statele care au semnat conventia cu SUA. Romania nu este semnatara.
Toata procedura se poate face si in tara la primaria unde are adresa din buletin sau la ambasada din tara in care are resedinta.
Toate astea mi le-a spus o doamna amabila de la primarie, sectia casatorii.
Acte căsătorie
Claus1988
Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)