avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizică
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizică

Buna seara,as avea nevoie de un sfat sau o lamurire,recent am fost lovit fara motiv cu un obiect intr-un club de o persoana necunoscută mie.In urma agresiunii m.am ales cu o pierdere de memorie in urma șocului si o minunata fractura de mandibula + 2 extracții, am avut nevoie de 6 zile de internare si un blocaj dentar( pe o perioadă de 6 saptamani de la externare) ce ma obliga sa mănânc cu paiul,toți dintii fiind imobilizati complet.In certificatul medico legal mi-au fost acordate intre 50 si 55 de zile pentru vindecare,beneficiez de concediu medical pe toată perioada respectivă (75%).Din dorinta de informare as avea nevoie de 8000 de lei sa imi aduc dintii din fata la stadiul în care erau inainte de incident asta fără a pune în discuție costurile pentru a înlocui extractiile facute,tratament medicamentos si fara eventuale complicatii.Respectivii au fost identificați in urma anchetei cu ajutorul camerelor de supraveghere intrebarea este următoarea ce daune as putea primi pentru faptă iar ceea ce ma macină cu adevărat daca respectivul nu are posibilitatea financiară sa imi asigure necesarul pentru a-mi reface dintii voi rămâne asa,dând banii din buzunarul propriu?Sincer un avocat nu imi permit de asta sper la o parere,multumesc!
Cel mai recent răspuns: IustinF , utilizator 17:06, 6 Februarie 2020
Buna seara,

Este necesar sa urmati cursul legal. Dar daca in final vinovatul nu are de unde sa va dea banii, adica nu se poate pune poprire sau executare silita a bunurilor, nu aveti ce face, acesta este riscul, insolvabilitatea vinovatului. Va recomand sa va luati un avocat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In procesul penal va constituiti parte civila si solicitati daune materiale si morale.
Daunele materiale le veti proba cu facturi/chitante de la toate cheltuielile pe care le-ati avut in legatura cu acest eveniment.
Daunele morale se stabilesc prin apreciere, ca urmare a aplicării de către instanța de judecată a criteriilor referitoare la consecințele negative suferite de cei în cauză în plan fizic și psihic, importanța valorilor lezate și în măsura în care au fost lezate aceste valori, intensitatea percepției consecințelor vătămării, măsura în care le-a fost afectată situația familială, profesională și socială. Toate aceste criterii de cuantificare a prejudiciului moral sunt subordonate conotației aprecierii rezonabile, pe o bază echitabilă, corespunzătoare prejudiciului real și efectiv produs victimei.
Buna ziua multumesc pentru informatii,revin cu detalii am fost chemat la poliție unde mi s-au arătat înregistrările,conform acestora am fost lovit de 3 ori de doua persoane diferite si anume : prima lovitură m-a doborât ,m-am ridicat,am fost lovit a doua oara de aceeași persoană picand din nou.După cateva secunde m-am ridicat iar si am fost doborât definitiv de o lovitură de la a doua persoana.Toate cele 3 lovituri fiind încasate in mandibila.Mentionez ca pe înregistrări se vede clar ca eu nu am avut un comportament necorespunzător fiind doar victimă,intrebarea este alta,fiind 2 atacatori se schimba situatia,adică voi avea sanse mai mari sa imi refac daunele dentare ?Multumesc in avans pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sumă de bani poate acorda instanța părții vătămate? Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Fratele meu a avut o altercație intr un spațiu public . Un individ l a acostat , fratele meu fiind cu familia , înjurând ul . In urma înjurăturii cei doi ... (vezi toată discuția)
Vătămare corporală ADRIANN2017 ADRIANN2017 BUNA ZIUA,va rog sa imi raspundeti:daca un tip ma lovit cu pumnul in gura si mi-a spart buza din dreapta jos si un dinte de sus din fata,cam cati bani a-s ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa este pt lovire sau alte violente Coordonator Coordonator Daca am fost lovit de un subordonat si mi-am pierdut cunostinta lovindu-ma la cap din cadere, cu 5 zile de ingrijiri medicale, cam ce pedeapsa primeste ... (vezi toată discuția)