avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie alimentara -doresc indrumare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie alimentara -doresc indrumare

buna ziua,
doresc sa aflu cum pot clarifica divortul tinand seama ca sunt casatorit am 2 copii (18 ani si respectiv 13 ani) care locuiesc cu mama lor in mom.de fata eu nu am venit pentru. pensie alimentara in schimb CRED ca am parte la jumatate dintr-o garsoniera cumparata (daca mama sotiei mele are acte ca ea a scos din banca jumatate din suma pt. a ne ajuta la cumpararea garsonierei -eu mai am parte la jumatate sau un sfert???)impreuna cu sotia ,pot sa propun cumva ca aceasta bucatica din garsonira care-mi revine sa fie in contul pensiei alimentare.Am nevoie de experienta si ajutorul dvs.Va multumesc
BUZZ!!!
Cel mai recent răspuns: addina , utilizator 21:17, 23 Iunie 2006
pentru divort trebuie sa introduceti cerere pentru desfacerea casatoriei la judecatoria de unde ati avut ultimul domiciliul comun dvs cu sotia. chiar daca nu aveti nici un venit tot datorati pensie pentru copilul minor dar si pentru cel major daca nu a terminat inca liceul sau daca se afla in continuarea studiilor la o facultate pana la varsta de 25 de ani.
in ceea ce priveste garsoniera la care spuneti ca aveti dreptul la o parte, acesta reprezinta un alt capat de cerere cunoscut sub numele de partaj(impartirea bunurilor comune adunate in timpul casatoriei). partajul poate fi cerut in cadrul procesului de divort sau ulterior dupa desfacerea casatoriei prin hotarare definitiva si irevocabila. Daca soacra dvs dovedeste ca v-a dat bani la achizitionarea garsonierei atunci partea dvs v-a fi mai mica.instanta va dispune asupra partii , respectiv sumei cu care va v-a despagubi sotia. Nu am intalnit in practica aceasta posibilitate a dvs de a da in avans o pensie alimentara.de altfel poate ca suma nici nu ar putea acoperi pensia pentru 2 copii pana la varsta de 25 de ani daca fac si facultati. Poate va intelegeti cu mama sa nu ceara pensie alimentara (desi nici lucrul acesta nu l-am vazut in instanta)si sa renuntati dvs la partea dvs din garsoniera.
Bafta !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune unchiul meu mi-a lasat un testament la notar ... Antik Antik Intrebare succesiune Unchiul meu mi-a lasat un testament la notar si m-a instituit legatar universal ,unchiul a decedat in 2023 . Unchiul meu era vaduv ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea ? swann_cta swann_cta Buna seara.Parinti mei au fost casatoriti ,iar dupa 7 ani au divortat ,in timpul casatoriei au cumparat o garsoniera pe numele amandurora ,dupa despartire nu ... (vezi toată discuția)
As dori si eu cateva sfaturi :) luminisiumbre luminisiumbre Buna ziua,iata problema mea: 1):Mama mea are 4 fete din prima casatorie(in concubinaj)printre care ma numar si eu...doua surori ale mele,sunt plecate in ... (vezi toată discuția)