avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... acord cu parchetul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

acord cu parchetul

acum am alta intrebare legata de acest acord.Azi am vb cu procurorul si mi-a spus ca peste cateva zile sa ma duc la parchet pentru incheierea acordului de recunoastere a vinovatiei,insa,mi-a spus ca trebuie sa am eu avocat angajat deoarece pentru avocat din ofociu nu ma incadrez.Deci daca eu nu imi permit un avocat ce este de facut?si esste adevarat ce spune procurorul ca nu am dreptul la av din oficiu?
Cel mai recent răspuns: gabriel59 , utilizator 17:24, 3 Februarie 2020
Buna ziua,
Probabil infractiunea pentru care sunteti cercetat nu se incadreaza in situatiile pentru care legea prevede obligativitatea asigurarii asistentei juridice. In aceasta situatie, puteti doar sa va angajati un avocat sau sa mergeti fara.
este vorba despre frauda informatica.Si i-am spus ca as dori fara avocat,ins procurorul mi-a spus ca fara avocat nu se poate incheia acordul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asistenta juridica este obligatorie la incheierea acordului.
Daca nu va angajati avocat si nu va incadrati in situatiile prev. de art. 90 c.p.p. in care vi se poate acorda avocat din oficiu, nu aveti posibilitatea legala sa incheiati acordul.
Deci daca eu nu imi permit un avocat ce este de facut?si esste adevarat ce spune procurorul ca nu am dreptul la av din oficiu?

De unde stiti ca nu va permiteti avocat, ati solicitat serviciile unui avocat in acest sens?
Intr-adevar, am omis ca este vorba despre acord in faza incheierii. In acest caz, conform art. 480 al 2. Cpp, asistenta juridica este obligatorie si se incadreaza si in situatia prevazuta de art. 90 Cpp lit.a, ultima teza. In acest context, ar trebui sa vi asigure un aparator din oficiu. Incercati sa formulati o cerere la Parchet in acest sens, intemeiata pe dispozitiile de mai sus.
nu stiu daca imi pot permite fiindca nu stiu cat este onorariul avocatului in acest caz?Am vb cu 2 avocati si fiecare cere 500 de lei
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
gabriel59, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie apararea suspectului in cadrul procedurii de camera preliminara ? ContSters116684 ContSters116684 Sunt parte vatamata intr-un dosar de viol in care initial procurorul a dispus clasarea cauzei. La plangerea catre instanta, judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)
Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)