avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj pentru un teren dat prin donatie cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj pentru un teren dat prin donatie cu uzufruct viager

Buna ziua...cu bunavointa d-voastra...am si eu nevoie de un raspuns la o problema.Suntem o familie la a 2-a casatorie si amandoi avem cate un copil din casatoriile anterioare(copii sunt adulti)..noi neavand un copil impreuna...in timpul casatoriei am cumparat un teren pe care l-am donat unuia dintre copii facand-ui donatie cu uzufruct viager cu nuda proprietate...Acum,dupa mult timp de neintelegeri si reprosuri intre noi sotii...vrem sa divortam si sa facem si partajul bunurilor cumparate impreuna...intrebare...intra in partaj si acel teren donat cu uzufruct viager cu nuda proprietate..unde noi suntem donatori si copilul este donatar...in act este scris cu litere ingrosate astfel...Donatara xva uni nuda proprietate cu uzufructul viager,pentru reintregirea proprietatii,la moartea numitilor x si y in temeiul art 703 coroborat cu art 746lit a cod civil si tot donatara declara ca este de acord ca x si y sa isi rezerve un drept de uzufruct viager asupra terenului descris..donatia se face cu scutire de raport..Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Sarman Maria , utilizator 22:04, 3 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
bunul donat nu mai este al Dvs., deci nu se partajează.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si dreptul de uzufruct in cazul unui partaj ulterior vanzarii iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 Buna ziua, am mare nevoie de lamuriri in problema urmatoare:o locuinta cumparata cu mentiunea-nuda proprietate-pe numele X, de la parintele Y-cu drept de ... (vezi toată discuția)
Donatarul poate vinde un imobil fără acordul celui care beneficiază de uzufruct viager? Andreea3087 Andreea3087 Bună seara! Partenerul meu împreună cu sora sa au primit printr un contract de donație casa părinților plus terenul ce o inconjoară. Donatara este sora ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)