avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Persoana juridică mașina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Persoana juridică mașina

O firmă cu activitate suspendată și asociatul unic decedat ,cum poate vinde o mașină? Dacă poate, ce acte întocmește? Firma nu are datorii. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
Ripea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 11:38, 4 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie verificat mai intai de toate Actul constitutiv al firmei daca are inserata o clauza de continuare a activitatii societatii cu mostenitori. Va trebui reluata si activitatea societatii.

Totodata, trebuie deschisa succesiunea dupa asociatul decedat si sa obtineti un Certificat de mostenitor care sa cuprinda cota de 100% pe care o detinea asociatul decedat in cadrul societatii si modalitatea de impartire sau cota parte cat se atribuie Dvs. (daca sunt mai multi mostenitori).

In baza Certificatului de mostenitor, a hotararii mostenitorilor, actualizarea Actului constitutiv, completarea de cereri-tip la Oficiul Registrului Comertului unde isi are stabilit sediul social firma, declaratii pe proprie raspundere, specimene de semnatura (dupa caz) veti putea dobandi calitatea de asociat si / sau administrator in cadrul firmei.

Daca aveti nevoie de ajutor de specialitate in pregatirea documentelor, puteti contacta si un avocat.

Unicul asociat decedat detinea si calitatea de administrator?
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
Carmen Matei, Avocat
Nu era și administrator .
Nu era și administrator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest context, printre actele enumerate mai sus, nu va mai fi necesara si declaratia pe proprie raspundere privind indeplinirea calitatii de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic decedat iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Intr-o societate cu asociat unic , care a decedat, o persoana care are specimen de semnatura, mai poate sa ... (vezi toată discuția)
Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid o vulcanizare iacob adelin iacob adelin as dorii sa stiu pas cu pas ce autorizatii imi trebuiesc,in special daca imi trebuie autorizatie de functionare de la primarie,va multumesc. (vezi toată discuția)