avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare pierderi de apa pe beneficiari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare pierderi de apa pe beneficiari

Buna ziua
Am un proces cu asociatia
Expertul a repartizat pierderile de apa pe beneficiari (in mod egal pe apartament).
Toate apartamentele sunt contorizate.
Este corect ?
Perioada luata in calcul este 11/2013-10/2016
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
lawyer2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:28, 13 Februarie 2020
In mod egal?? Pe cota parte trebuia...
Pe număr de persoane era cel mai corect, persoanele consuma, nu suprafața apartamentului. Asa e trecut acum in legea 196 /2018, utilitățile care nu se pot măsura (cum sunt "pierderile" de apă) se împart la numărul de persoane.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
latka, moderator
NORME METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

Art.34
Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.
Legiuitorul nu a impus dispozitii referitoare la modalitatea de repartizare supliment consum utilitati
seuziteaza trei variante de repartizare care nu sunt perfecte si care de cele mai multe ori genereaza dispute intre locatari
Comitetul executiv este forul care decide varianta de repartizare supliment consum utilitati
@latka
NORME METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

Legea nr 230/2007 cat si normele acesteia de aplicare au fost abrogate o data cu intrarea in vigoare a disp L nr 196/2018 astfel ca nu mai pot fi utilizate drept temei legal in anul 2020
Ba se aplica legea 230, perioada supusa judecății este de când era aceasta în vigoare.
Iar Legiuitorul a precizat foarte clar cum se împart cheltuielile pentru utilități consumate dar care nu s-au putut măsura, pe număr de persoane. Scrie în ambele legi și 230 la norme de aplicare și în legea 196. Se uziteaza 3 variante de către cei care nu citesc aceste legi.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza diferentele de apa in cadrul asociatiei de proprietari hotararii asociatiei conform legii 198/2018 art 15 alineat 3 litera f hotararii asociatiei Nivea Nivea Cum ati hotarat in cadrul asociatiei sa repartizati diferentele de apa pozitive sau negative aparute intre apometrul general si suma apometrelor individuale ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cotelor de intretinere la bloc mihalacheflorinel76 mihalacheflorinel76 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema la noile liste de intretinere ce au sosit si care sunt intocmite de un administrator nou,de exemplu: la apa rece si calda ... (vezi toată discuția)