avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea cotelor de intretinere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea cotelor de intretinere la bloc

Buna ziua! Ma confrunt cu o problema la noile liste de intretinere ce au sosit si care sunt intocmite de un administrator nou,de exemplu: la apa rece si calda am apometre si pe lista noua trebuie sa achit ce am consumat + unele pierderi de pe retea dar acestea imi sunt calculate pe numar de persoane ...Este corect? femeia de serviciu o platesc tot pe numar de persoane dar are acelasi venit pentru fiecare scara de bloc...Este corect? salariile pentru administratia blocului la fel...Nu ar trebui calculate pe numar de apartamente? Acum eu ma intreb daca se sparge o teava la subsol si evident se pierde apa,ce legatura are cu numarul de persoane? Nu trebuie impartita aceasta pierdere pe numarul de apartamente? adica familia mea compusa din 5 persoane va plati de 5 ori aceasta pierdere ....astept un raspuns.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: pintersonmarina@yahoo.com , utilizator 17:52, 23 Iunie 2019
Impartirea pierderilor pe numar de apartamente este varianta corecta.
Fiecare asociatie are un sistem propriu de repartizare a pierderilor de apa (acestea sunt normale in toate asociatiile, sunt mai multe motive si este un alt subiect), aceste pierderi se pot repartiza pe cota-parte indiviza, pe numarul de persoane care au locuit in aceea luna in condominiu, fie in pretul apei si se repartizeaza in functie de mc folositi de fiecare proprietar sau o combinatie intre aceste trei variante, un model de repartizare il gasiti in partea dreapta la "Documente utile" postat de @adriantot.
Salariile se repartizeaza pe cota-parte indiviza conform HG 1588/2007 :
Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia:.............. salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.;

Vedeti Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.

Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
ContSters241232, utilizator
Tot ce ai enumerat se plateste pe cota parte indiviza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderile de apa - cum se calculeaza? doru6 doru6 Momentan, in scara in care locuiesc, toata lumea are montate apometre in locuinta. Eu nu am decat apomentru de apa rece deoarece am instalata centrala termica ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
Repartizarea corecta a cheltuielilor pentru consum energie electrica pe scara Aramat Aramat Cum este corect sa se faca repartizarea cheltuielilor pentru consumul de energie electrica pe scara bloc, daca iluminatul se face cu ajutorul senzorilor: pe ... (vezi toată discuția)