avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderile de apa - cum se calculeaza?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderile de apa - cum se calculeaza?

Momentan, in scara in care locuiesc, toata lumea are montate apometre in locuinta. Eu nu am decat apomentru de apa rece deoarece am instalata centrala termica de apartament. Pierderile de apa sunt distribuite de catre asociatie pentru fiecare apartament in functie de cota indiviza. Este corect acest calcul? Cineva mi-a spus ca ar trebui alocate proportional cu consumul de apa al fiecarui apartament si ca acest lucru ar rezulta din dispozitiile HG 1588/2007 art.39, 40 si 41. Am citit aceste dispozitii si nu m-am lamurit insa - mi se par ambigue. In schimb din Lg. 230/2007 art.48 (1) - ar reiesi oarecum ca pierderile de apa se platesc in functie de cota-indiviza. Pana la urma cum e corect sa se procedeze?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:45, 10 Ianuarie 2013
Sunt 4 variante de repartizare a suplimentului rezultat intre factura si total indexi raportati de proprietari
Metoda de calcul este conditionata de hotararea proprietarilor luata in cadrul adunari generale
Pe ce dispozitii legale va bazati cand afirmati cele de mai sus?

Suplimentul existent intre factura si total indexi comunicati de proprietari se repartizeaza conform regulamentului de repartizare a diferentei de apa din fiecare asociatie,
Regulamentul de repartizare supliment consum utilitati trebuie decis in comitetul executiv si afisat la avizier pentru informarea proprietarilor despre repartizare consum suplimetar
Nu este prevazut in norme cum se repartizeaza,dar la toate asociatiile de proprietaricare se confrunta cu astfel de situatii se repartizeaza dupa:
- numar persoane;
- consum;
- cota-parte indiviza;
- sau o combinatie intre ele.

Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
Comiteul executiv poate stabili un regulament conform HG 1588/2007
Art. 40. -
(1) Dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute în actele normative în vigoare cu privire la asigurarea gradului de montare a repartitoarelor de costuri pentru apă sau încălzire, atunci repartizarea acestor utilităţi se stabileşte prin decizie a comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, printr-un regulament propriu care trebuie să cuprindă prevederi cu privire la modul de citire, de calcul şi de repartizare a contravalorii consumurilor respective.

Gasiti un exemplu de regulament de gestionare a apei in partea dreapta a acestei pagini la "Documente utile".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pe apartamente a cheltuielilor pentru apa calda/rece margancostel margancostel Este vorba de modul de repartizare pe apartamente (toate prevazute cu apometre individuale) a contravalorii diferentei dintre volumul de apa inregistrat de ... (vezi toată discuția)
Pierderile de apa rece miki66 miki66 buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legal sa platesc pierderile de apa intr-o luna in care am cerere catre administrator prin care-l instiintez ca in ... (vezi toată discuția)