avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anularea din oficiu a inregistrearii in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anularea din oficiu a inregistrearii in scopuri de TVA

Sunt PFA in regim real.
Recent a venit de la ANAF o decizie de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA deoarece nu am depus timp de 6 luni decont TVA

Specifica in document ca s-a radiat inscrierea in registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, daca eram inscris in acel registru

Mai spune ca pot sa revin in termen de 45 de zile pentru contestatie
Vreau sa va intreb, ce proceduri trebuie sa urmes sa ma inscriu din nou.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petrovic , utilizator 19:27, 15 Mai 2020
Cineva m-a informat că am fost citez "scos din activitate".
Și că trebuie să depun la ANAF decont TVA pe zero pentru luna ianuarie.
Știe cineva ce înseamnă acest lucru?
Una dintre prevederile legale pentru care se anuleaza codul de TVA (ATENTIE: NU radierea din evidenta ca platitor de TVA), o reprezinta nedepunerea a 6 deconturi lunare sau 2 deconturi trimestriale de TVA consecutive.
Pentru a solicita reinscrierea ca platitor de TVA, trebuie completat si depus formularul 099, impreuna cu o Declaratie pe proprie raspundere a administratorului conform careia va desfasura activitate economica si va depune deconturile de TVA, precum si cu certificatul vechi de inregistrare in scopuri de TVA.
Ok, cred că ați avut dreptate. Tocmai am obținut înapoi codul de TVA. ceea ce e bine...
Dar, cum am fost sfătuit de cineva ceva timp în urmă,am trimis și declarația 300 pe ianuarie pe zero...
Cred că am greșit, nu? Am trimis și un 394 pe ianuarie pe deasupra.

Ce pot să fac acum, pot să anulez declarația 300 și 394 pe ianuarie cumva?

2) Am facturi la telefon, internet, etc pe care e trecut codul de TVA. Le mai declar pe acestea? Pe perioada februarie - mai practic mi s-a anulat codul de TVA.
Acum sunt într-o situatie ciudată: Până în ianuarie aveam cod de TVA. Pe februaire - mai am avut TVA anulat, i ar din mai am iarasi cod de TVA.
Nu stiu cum sa depun declaratiile.... 300,390,394....
Le pot depune ca și cum nu s-ar fi întâmmplat nimic...?

Cu facturile pe care aveam trecut în mod gresit cod de TVA (desi aveam codul de TVA anulat pe perioada respectivă), ce pot să fac, le pot declara nule cumva? Sau le adaug la declarațiile 300, 394... ?

Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
Petrovic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarația 300 si 394 depuse greșit. le pot anula? Petrovic Petrovic Sunt PFA în sistem real, plătitor de TVA, cu perioada fiscală trimistrială. În mai acest an depus o declarație 300 și 394 pentru ianuarie 2020 (anul ... (vezi toată discuția)
Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Modificare declaratie 099 Rebecca2 Rebecca2 Buna ziua, am infiintat o firma in 2009 si neavand activitate pana in luna septembrie 2014, de la finante dupa 6 luni de declaratii pe 0 m-au scos din evidenta ... (vezi toată discuția)