avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Eu și soția avem un copil minor, aflându-ne sub regimul convenției separației bunurilor. Eu am o garsonieră si un apartament. În situația unui divorț, pot vinde cele două imobile ? Soția are vreun drept, dacă este girant coplătitor la unul din imobile ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
adilucian2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:10, 5 Februarie 2020
Nu are niciun drept, puteti vinde daca nu e ipotecat vreunul.
Daca inscrie unul ca locuinta a familiei, nu mai puteti vinde decat dupa divort.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
Ipotecata este casa, care a fost dobândită de mine prin partaj succesoral.
Ce presupune să înscrie unul ca locuință a familiei ? Să înscrie în cartea funciară ?

gi-jane2 a scris:

Nu are niciun drept, puteti vinde daca nu e ipotecat vreunul.
Daca inscrie unul ca locuinta a familiei, nu mai puteti vinde decat dupa divort.

nu o sa o puteti vinde pana nu achitati creditul.

da, locuinta familiei se inscrie in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am contract prenuptial si construiesc o casa ,pot sa o vand ... dana211 dana211 Daca am contract prenuptial si construiesc o casa ,pot sa o vand farasacnsult sotul ? (vezi toată discuția)
Locuinta familiei si cartea funciara GabituD GabituD Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune. Ce semnificatie are faptul ca locuinta este sau nu inscrisa in Cartea Funciara ca fiind ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)